Izvor: Blic, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik iz Bora preminuo nakon sukoba sa lopovima

Radnik Fabrike sumporne kiseline u Boru Ljubiša Pandurović (44) preminuo je sinoć u borskoj bolnici od povreda koje je zadobio tokom incidenta sa nepoznatim kradljivcima otpadnog metala u fabrici.



Tehnički rukovodilac ove fabrike iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Zoran Aleksov potvrdio je danas agenciji Beta da su poslovođa "sumporne" Ljubiša Zlatanović i Pandurović, tokom obilaska pogona na kraju smene naleteli na kradljivce otpadnog bakra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kako je naveo, Pandurović se tokom rasprave udaljio od poslovođe, nakon čega je upao u šaht napunjen vodom.

"Nekako je uspeo da uz pomoć kolege izađe i žalio se da mu je hladno. Hitno je prebačen u bolnicu, ali je oko ponoći preminuo", rekao je Aleksov.

Prema njegovim rečima, krađe otpadnog bakra u pogonima RTB-a su sve učestalije i bezobzirnije i u njima učestvuju mnogobrojne grupe od po desetak i više lica, a među njima su deca, žene pa i trudnice.

U Opštinskom tužilaštvu kažu da ne sumnjaju da je reč o ubistvu, ali se ne zna da li je radnik udaren i bačen u šaht napunjen vodom, ili je povredu zadobio pošto je gurnut unutra.

Direktor Topionice bakra Blaža Lekovski, rekao je agenciji Beta da je samo prošlog meseca u ovom preduzeću zbog krađe otpadnog metala, privedeno 1.005 osoba. Međutim, uprkos njihovom privođenju, isti dan bivaju oslobođeni jer je reč o maloletnicima ili o robi "niske" vrednosti zbog koje lopovi ne mogu biti krivično gonjeni.

Ovaj problem u RTB-u aktuelan je poslednjih nekoliko godina, a otkriveno je da u krađama neretko učestvuju i sami radnici tog preduzeća. U borskoj policiji nam je rečeno da je u najvećem broju slučajeva reč o licima romske nacionalnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.