Radisavljević: Privedeno osam osoba zbog Agrobanke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Privedeno osam osoba zbog Agrobanke

BEOGRAD -

Policija je danas uhapsila vlasnika firme "Habitfarm" Radoslava Laleta Sekulića i još sedmoro osumnjičenih za zloupotrebu kredita dobijenih od Agrobanke u iznosu od 40 i 50 miliona evra, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

"Krivična polilicija je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal privela osam lica, a deveto, koje je bilo prešlo granicu, u ovom trenutku je na putu za Beograd", rekao je Veljović na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Deveta osoba, čije je privođenje u toku, prešla je granicu i vraćena je u našu zemlju, te će za par sati biti u prostorijama Kriminalističke policije, rekao je Veljović.

Direktor policije je naveo da je Sekulić uhapšen u svojoj kući, kao i da je uhapšen i Sekulićev sin.

Ranije danas, republički javni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je povodom nezakonitog odobravanja kredita u Agrobanci na saslušanje privedeno osam odgovornih osoba iz sistema "Habitfarm".

Reč je o odgovornim licima u preduzećima Habitfarm, Swiss farmacija, Swiss Intermedical, Product trade finance, Western stile, Mercuri internacional, Lutton i Novi dani, rekao je Radisavljević agenciji Beta.

On je kazao da su nad tim preduzećima pokrenuti stečajni postupci, kao i da su neka od njih i likvidirana i dodao da je visina njihovih neizmirenih obaveza prema Agrobanci 5,5 milijardi dinara.

Ta preduzeća su kao povezana pravna lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod oštećene banke, dodao je Radisavljević.

Naveo je da tužilaštvo i policija nastavljaju rad i proveravaju ostale nevraćene plasmane Agrobanke koji su odobreni preduzećima u stečaju i u blokadi kako bi se u potpunosti utvrdila istina o radu Agrobanke.

Privođenje umešanih u aferu "Agrobanka" započelo je jutros štio je za RTS potvrdio prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će Tužilaštvo vrlo brzo reagovati.

Podsećamo, sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu 11. avgusta odredio je pritvor osumnjičenima u aferi "Agrobanka" u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, rečeno je Tanjugu tada u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.