Izvor: Blic, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS ipak prenosi suđenje Šešelju

Kolegijum Radiotelevizije Srbije (RTS) saopštio je večeras da će suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom pratiti kombinacijom direktnih prenosa, odloženih snimaka i redovnih izveštaja iz Haga u posebnim emisijama.



Kako se navodi u saopštenju Kolegijuma, način praćenja haških procesa biće uslovljen rokovima, radom Skupštine Srbije, tehničkim mogućnostima i troškovima koji na mesečnom nivou iznose oko 250.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra. Takva odluka je doneta kao odgovor na inicijativu koju je podržalo više od 700.000 građana, ističe Kolegijum i ocenjuje da će kombinovanim načinom praćenja u potpunosti biti zadovoljeno interesovanje tog dela građana.

"Zbog očuvanja funkcija javnog servisa i zaštite dečijeg, školskog, naučnog, dokumentarnog, manjinskog i sportskog programa, Kolegijum isključuje mogućnost da se paralelno na oba programa prenose višečasovna zasedanja Skupštine Srbije i suđenja iz Haga", naglašava se u saopštenju.

Kolegijum javnog servisa je ocenio da su najave o mogućim demonstracijama članova SRS ispred RTS-a "oblik direktnih pretnji i pritisaka na autonomnost javnog servisa i bezbednost ljudi koji u njemu rade".

"Kolegijum i radnici RTS-a, kao u svim dosadašnjim prilikama suprotstaviće se svim pokušajima bilo koje stranke da se uz pomoć pritisaka, nasilja ili pretnji, utiče na uređivački koncept naše kuće", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.