REŠEN ZLOČIN: Ubio prvog komšiju pred trudnom ženom

Izvor: Kurir, 13.Mar.2016, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠEN ZLOČIN: Ubio prvog komšiju pred trudnom ženom

Policija posle 42 dana uhapsila Toplicu Ž. (53) iz Prugova zbog sumnje da je krajem januara iz lovačke puške ubio Darka Petrovića (35).

POŽAREVAC - Toplica Ž. (53) iz Prugova kod Požarevca uhapšen je zbog sumnje da je iz lovačke puške ubio Darka Petrovića (35) na kućnom pragu 30. januara, i to naočigled Darkove trudne žene i oca.

- Toplica je uhapšen u njegovoj kući. Interesantno je to što je on prvi komšija ubijenog mladića - rekao nam je izvor blizak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istrazi.

Pogođen u srce

Podsetimo, Petrović je ubijen 30. januara oko ponoći, kad je izašao u dvorište da donese drva. On je pre toga bio na večeri kod oca, s trudnom suprugom.

- Napadač je iz mraka pozvao Darka, a potom zapucao na njega iz zadnjeg dela dvorišta. Nesrećnog mladića upucao je s dva metka iz lovačke puške. Dve sačme pogodile su Petrovića u srce, a ostale u rame i ruku. Iako su supruga i otac nastradalog odmah istrčali napolje i pokušali da mu pomognu, on je od posledica ranjavanja odmah izdahnuo - ispričao je ranije naš izvor.

Prema rečima našeg izvora, već tad se sumnjalo da je reč o nekome ko je nesrećnom Petroviću bio poznat.

- Sumnjivo je bilo to što je on krenuo ka ubici. Interesantno je i to što nijedna od kamera koje se nalaze na obližnjim kućama nije snimila napad - dodao je naš sagovornik i nastavio:

- Komšije nastradalog ispričale su da je put između Petrovićeve kuće i groblja bio pregrađen betonskim blokovima, te da sumnjaju da je ubica pobegao ka groblju - zaključio je izvor Kurira.

Uhapšeni je odranije poznat policiji i već je robijao zbog ubistva mladića iz istog sela.

Pokojni Petrović je takođe imao policijski dosije.

Ima sina iz prvog braka

- Robijao je zbog razbojništva. Prošle godine bio je hapšen zbog navodnog tipovanja jednog požarevačkog biznismena, ali je pušten na slobodu - ispričao je naš sagovornik.

Osim trudne supruge, Darko Petrović ima brata i sestru, koji rade u inostranstvu. Iz prethodnog braka ima sina.

Komšije

SUPRUGA U BOLNICI

Komšije porodice Petrović juče nisu želele da komentarišu hapšenje ubice.

- Nismo čuli ništa o tome. Ne znamo gde je Darkova porodica, čuli smo da mu je supruga u Beogradu u bolnici - bilo je sve što su ispričale komšije.

Kako je pao

ZNAO KUDA DA BEŽI

Ubijeni Darko prišao napadaču u mraku, pretpostavljalo se da ga je poznavao

Ubica poznavao teren, znao kuda da beži i izbegao sigurnosne kamere po selu

Osumnjičeni za ubistvo odranije je poznat policiji

Autor: Jelena Ivić,Jelena Rafailović,Foto: Aleksandar Jovanović

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.