Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva presuda u Jagodini za mučenje životinja

Opštinski sud u Jagodini izrekao je prvu presudu u Pomoravskom okrugu za "ubijanje ili mučenje životinja" kojom je Ž. M. iz Jagodine osuđena na novčanu kaznu od 20.000 dinara.



Ukoliko odbije da plati kaznu Ž. M. po zakonu za svakih 1.000 dinara kazne moraće da odleži po jedan dan zatvora, a presuda je obavezuje da na ime sudskih troškova Udruženju za zaštitu životinj "Argos" iz Jagodine plati 6.500 dinara.

Kako se navodi u obrazloženju, Ž. M. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prošlog leta, pored ulaza zgrade u kojoj živi, prišla psu lutalici koji je ležao i udarila ga više puta drvenim štapom koji se tom prilikom polomio.

Pas je zacvileo i hramajući otišao, a Ž. M. koja je negirala krivicu prijavile su dve komšinice koje su članovi Društva za zaštitu životinja "Argos".

One su posvedočile da je ona bez ikakvog razloga udarila psa koji je spavao i bio mirne naravi, kao i da je i do sada više puta tukla pse ispred zgrade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prva presuda u Jagodini za mučenje životinja

Izvor: Press, 06.Apr.2008, 03:37

Opštinski sud u Jagodini izrekao je prvu presudu u Pomoravskom okrugu za "ubijanje ili mučenje životinja" kojom je Ž. M. iz Jagodine osuđena na novčanu kaznu od 20.000 dinara..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.