Protivgradni sistemi za zaštitu od grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivgradni sistemi za zaštitu od grada

Da ne bi zavisili od nepredvidive ćudi prirode, poljoprivrednici i sami mogu preduzeti niz aktivnosti i na taj način zaštiti svoje useve i obezbediti ih.

U većini slučajeva, u susret im izlazi i država sa svojim merama.

Mitrovčani, za razliku od poljoprivrednika iz drugih krajeva Srbije nisu u ovoj sezoni imali u toj meri problema sa vremenskim nepogodama, iako je sporadično bilo grada.

Pored ove mere, poljoprivrednicima se pruža mogućnost i uspostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivgradnih sistema.

Za njih su dodeljivana subvencije od državne vlasti, kao i bespovratna sredstva sa pokrajinskog nivoa, kao i ograde za zaštitu zasada i sistema protiv smrzavanja i to do 60 odsto od vrednosti opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.