Proširena istraga protiv gradonačelnika Zrenjanina

Izvor: Blic, 15.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširena istraga protiv gradonačelnika Zrenjanina

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podnelo je Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu zahtev za proširenje istrage protiv gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića, kao i još trojice u tom slučaju, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, izjavila je portparol tog suda Maja Kovačević Tomić.



Kovačević Tomić je precizirala da će istražni sudija odlučiti o zahtevu specijalnog tužilaštva, pošto sasluša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kneževića i ostale osumnjičene.

Proširenje istrage se traži i protiv bivšeg predsednika tenderske komisije u tom gradu Branislava Tomića, načelnika Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikole Halasa i načelnika zrenjaninskog Odeljenja za poslove privrede, finansija i računovodstva Davida Dimkića.

Tužilaštvo je zahtevalo proširenje istrage zbog sumnje u finansijske zloupotrebe u vezi sa zakupom zemljišta i ugovorom o ustupanju duga, a koje nisu bile obuhvaćene prvobitnim zahtevom za sprovođenje istrage.

Početkom septembra pokrenuta je istraga protiv Kneževića i još 11 osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja primanje i davanje mita i falsifikovanje službenih isprava u vezi sa građevinskim poslovima u Zrenjaninu. Vrhovni sud Srbije odbio je juče, kao neosnovane, žalbe advokata trojice okrivljenih u okviru istrage o malverzacijama građevinskim zemljištem u Zrenjaninu. Više o tome možete pročitati ovde.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporna i marina

Izvor: Večernje novosti, 14.Nov.2008, 21:37

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podnelo je novi zahtev za proširenje istrage protiv Gorana Kneževića, gradonačelnika Zrenjanina. Zloupotrebe "teške" milion dinara

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.