Produžen pritvor osumnjičenoj za atentat na Beka

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor osumnjičenoj za atentat na Beka

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još mesec dana pritvor Maji Adrovac, osumnjičenoj za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka.

Po odluci suda, pritvor joj je produžen do 11. novembra, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Razlozi za produženje pritvora su osnovana sumnja da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju i uznemirenje javnosti zbog načina i okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod kojima je delo izvršeno, kao i bojazan da bi mogla da ponovi krivično delo koje je ostalo u pokušaju.

Sud smatra da postoji osnovana bojazan da će Adrovac u kratkom vremenskom periodu završiti pokušano krivično delo ukoliko se nađe na slobodi, s obzirom na upornost i bezobzirnost koaj je iskazana prilikom njegovog izvršenja.

Takođe i jer je napad na Beka izvršen uz pomoć više NN saizvršilaca, u jednom od najčuvanijih delova grada, gde je prisutan veliki broj sigurnosnih kamera, i veći broj pripadnika policije kao obezbeđenja.

Sve to ukazuje na visok stepen planiranja i organizovanosti, pa prema stavu suda, sa s obzirom da je krivično delo ostalo u pokušaju, svepomenute okolnosti u međusobnoj povezanosti ukazuju da postoji osnovana bojazan da će okrljivena u kratkom vremenskom periodu završiti pokušano.

Pred Višim tužilaštvom u Beogradu protiv nje je u toku istraga zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva Beka. Tužilaštvo joj stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pokusaju, za koje je zaprećena od 10 do 30-40 godina zatvora.

Viši sud u Beogradu još nije doneo odluku o predlogu branilaca Adrovac da naloži tužilaštvu da u tekućeoj istrazi ispita svedoke koji bi potvrdili njen alibi.

Taj predlog je podnet sudiji za prethodni postupak, pošto tužilaštvo nije prihvatilo predlog osnosno nije o njemu odlučilo u zakonskom roku. Adrovac negira vezu sa pucanjem na Beka, se brani da je tog dana, 14. novembra bila celo po popodne na sahrani, a zatim na daći.

Njeni branioci su zbog toga predložili kao svedoke goste koji su bili prisustni tim prilikama. Beko na saslušanju nije mogao da prepozna Maju Adrovac kao napadača ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao spred kuće.

Takođe je pozvao tužilaštvo da zaštiti integritet istrage i spreči odlivanje informacija u javnost, kako bi se otkrili nalogodavci napada. Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JOŠ MESEC DANA: Produžen pritvor Maji Adrovac osumnjičenoj za atentat na Beka

Izvor: Kurir, 09.Okt.2015

Zbog opasnosti da ne ponovi delo, sud odlučio da na mesec dana produži pritvor osumnjičenoj Maji Adrovac...Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas pritvor za još mesec dana Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, 14. novembra prošle godine, kada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.