Produžen pritvor optuženom za masakr kod Mladenovca

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 11:08

Produžen pritvor optuženom za masakr kod Mladenovca

Viši sud produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B. osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Pritvor je, pored Uroša B, produžen i njegovom ocu Radiši B, kao i ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice žalbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uložio branilac prvooptuženog Uroša B.

Pored njega, tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku Višeg suda u Smederevu da razdvoji postupak u odnosu na Gorana G. i Borisa G.

Viši sud u Smederevu ranije je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Uroša B. i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran G. i Boris G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.