Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću

Za još dva meseca produžen je pritvor predsedniku Građanske inicijative SDP, Oliveru Ivanoviću kome se sudi u Osnovnom sudu u severnoj Mitrovici.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, pod optužbom da je 14. aprila 1999. i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i da je podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici.

U tom slučaju su za ubistvo i pokušaj ubistva optuženi i Dragoljub Delibašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović.

Sva petorica optuženih izjasnila su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Svedokinja tužilaštva u procesu protiv predsednika SDP-a Olivera Ivanovića i još četvorice Srba Rezata Ajeti (33) nije danas optužene teretila za ubistva Albanaca u Kosovskoj Mitrovici 3. februara 2000. godine i kazala da je tog dana videla samo jednog od njih.

Rezata Ajeti je pravnica iz Kosovske Mitrovice koja sada živi u Prištini. Ona je u Osnovnom sudu u severnoj Mitrovici danas govorila o događajima iz 3. februara 2000. godine u Ulici Ive Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je ubijeno više Albanaca.

Svedokinja je tada ostala bez noge i dela šake, a u incidentima joj je smrtno ranjen brat Bljerim. Ona, međutim, za to nije optužila Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića.

Rekla je da su Vujačići i Lazović bili njihove prve komšije na četvrtom spratu te zgrade i da je od optuženih u masi ispred zgrade koja je pozivala na linč Albanaca videla samo Nebojšu Vujačića.

Olivera Ivanovića, kako je rekla, poznaje samo sa televizije i videla ga je posle 2000. godine u vestima, a Dragoljuba Delibašića je pomenula kada je, kako je rekla, čula da je jedan muškarac kroz zatvorena vrata kazao njenom ocu Nedžmediju da izađe dole jer ga čeka Delibašić.

Prema njenom svedočenju, ni njen otac, koji je preminuo pre nekoliko godina, nije pominjao optužene.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedeljak, 27. aprila, saslušavanjem svedoka Sabilje Ajeti.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.