Izvor: RTS, 03.Nov.2021, 13:52

Prizren, uhapšeni osmunjičeni za falsifikovanje evra

Policija je u Prizrenu uhapsila pet osoba osumnjičenih za falsifikovanje i distribuciju metalnih kovanica od dva evra, zaplenivši skoro 200 sumnjivih novčića.
Tokom pretresa i provere osumnjičenih T.P. , V.Z. , A.P. , L.E. I B.B. , policija je, tvrdi u saopštenju, zaplenila dovoljno dokaza koji potkrepljuju sumnju da je svih pet osoba, po zanimanju konobari, počinilo krivično delo "falsifikovanje novca".
Zaplenjeno je 195 sumnjivih kovanica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od dva evra i pet mobilnih telefona osumnjičenih.
Na osnovu dokaza i nalaza uhapšene osobe su osumnjičene da su u više navrata 1.000 evra originalnih kovanica zamenili za 1.250 evra lažnih.
Petorica osumnjičenih je radi sticanja imovinske koristi, delilo lažni novac, a originalni, stečen krivičnim delom "falsifikovanje novca" podeljen je na jednakih, pet delova, navodi poilicija u saopštenju.
Petorici osumnjičenih je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.