Izvor: Politika, 12.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznaju razbojništvo ali ne i ubistvo

Nastavlja se suđenje policajcima optuženim za otmicu i ubistvo hrvatskog državljanina

Kruševac – Nijedan od trojice optuženih za teško ubistvo hrvatskog državljanina Jakupa Hajdinija, koje se dogodilo 5. maja prošle godine, ne priznaje da se nalazio na mestu ubistva, u gočkoj šumi, u blizini puta Vrnjačka Banja – Aleksandrovac. Dvojica optuženih trsteničkih policajaca, Igor Marić (24) i Aleksandar Jovanović (22), i šumarski tehničar Milan Veljović >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (23), prilikom saslušanja u Okružnom sudu u Kruševcu izjavili su da priznaju krivično delo razbojništva, odnosno otmice vozača Hajdinija i njegovog automobila „sitroen c 4”, ali nijedan od njih ne priznaje ubistvo.

Najpre se sa izjavama i opisom događaja Aleksandra Jovanovića nije složio Igor Marić. Njih dvojica su planiranje otmice prebacivali jedan na drugog, pri čemu je Marić tvrdio da je posle otmice, u Trsteniku, izašao iz automobila i otišao kući, odnosno da uopšte nije išao u gočku šumu, gde se dogodilo ubistvo. Jovanović je, pak, tvrdio da su ubistvo izvršili Marić i Milan Veljović, pri čemu je on bio samo vozač i da je sve to, po magli, i uz slabu vidljivost, posmatrao sa oboda šume, ali da je čuo i Marićeve naredbe žrtvi da klekne, a potom tupe udarce.

Sa izjavama najmlađeg optuženog Aleksandra Jovanovića nije se složio ni Milan Veljović, ali je uočeno i neslaganje sa nekim delovima izjave Igora Marića iako su njihove odbrane slične. Naime, i Milan Veljović tvrdi da je, po preuzimanju Marićevog vozila „opel kalibra”, koje se dogodilo posle povređivanja otetog vozača Hajdinija, na jednom parkingu između Paraćina i Pojata, samo dovezao do Trstenika, gde je stigao oko 12 sati i ostao do jutra kod svoje devojke. Po toj priči, niko od optuženih nije učestvovao u završnom činu paklenog plana za likvidiranje Hajdinija u gočkoj šumi. A upravo je tu ubijen lopatom i ašovom, bačen u prethodno iskopanu jamu i zatrpan.

Suđenju i dalje prisustvuju prijatelji i rodbina pokojnog Hajdinija iz Gostivara i Zagreba.

R. Stanković

[objavljeno: 13/02/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.