Privedeno više lica zbog upada u RTS i skupa kod Predsedništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno više lica zbog upada u RTS i skupa kod Predsedništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i priveli više osoba zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih dela i prekršaja tokom sinoćnjeg nasilnog upada pristalica opozicionog Saveza za Srbiju u zgradu Radio-televizije Srbije i tokom današnjeg skupa ispred zgrade Predsedništva Srbije. Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirno ponašanje izvršeno u grupi".

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

Zbog sumnje da su sinoć uneli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43), saopštio je MUP.

Policija je privela i U.S. (25) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (35), V. J. (43) i M.M. (23. Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i naneli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (27) koji je, kako se sumnja, danas na uglu lica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika.

O svemu su obaveštena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje, naveo je MUP u saopštenju.

Lutovac: MUP da hapsi organizatore, a ne pojedince

Jedan od lidera SzS i predsednik DS Zoran Lutovac pozvao je danas policiju da hapsi organizatore protesta a ne pojedince.

On je okupljenima ispred Predsedništva da je jedan od danas uhapšenih mladić po imenu Pavle Cvejić, dečko, koji, kaže Lutovac, ni mrava ne bi zgazio.

Ne može na zakon da poziva ministar, kaže Lutovac, koji taj zakon krši.

Dodao je da slovo o zakonu drži ministar čiji je otac u sred afere.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast počiva na lažnom patriotizmu, lažnim privrednim uspesima i pokušaju da se opozicija predstavi u najgorem svetlu.

Kako je rekao Srbiju danas ne napuštaju samo nezaposleni, već i oni koji rade ali ne mogu da prežive od svojih plata, te da ne odlaze više samo u najrazvijenije zemlje kao što su Nemačka i Francuska, već idu i Poljsku, Slovačku, Mađarsku.

Dodao je da se gradovi i sela u Srbiji prazne i da ljudi beže, "od Vučićevog boljeg života".

Lutovac je primetio da se direktor RTS Dragan Bujošević povodom sinoćnjeg upada demonstranata u zgradu Javnog servisa poziva na zakon dok istovremeno krši Ustav i ne dozvoljava da svi građani budu zastupljeni na Javnom servisu iako imaju pravo na to.

On je kazao da aktuelna vlast pokušava da opoziciju predstavi u najgorem svetlu i da nije moguće da svi lideri SzS stoje jedni pored drugih.

"Oni su se skupili s koca i konopca, a mi smo se okupili oko javnog interesa. Ne treba da budemo podeljeni i da padamo na njihove koske, kako nije normalno da mi stojimo jedni pored dugih", rekao je on.

Lutovac je rekao da se ne sme odustati od protesta i da je pravo demonstranata da oslobode "zarobljenu državu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UPAD U RTS Mladić osuđen na 30 dana zatvora, a još četvorica privedena

Izvor: Blic, 17.Mar.2019

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.