Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni zbog zloupotrebe položaja

Beograd -- Privedene su četiri osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja; priveden i carinski inspektor iz Dimitrovgrada.

MUP je naveo da su osumnjičeni izradom lažnih ino faktura u kojima je navođena netačna vrednost uvezene robe oštetili budžet Srbije u ukupnom iznosu od 34.599.941,00 dinar.

U saopštenju se navodi da su privedeni direktor preduzeća "Gas trejd" iz Dimitrovgrada Milan Milanov, vlasnik špediterskog preduzeća "Priti lajn" PJ Gradina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Valentin Petrov iz Niša, vozač u preduzeću "Gas trejd" Dalibor Veljev iz Dimitrovgrada i carinski inspektor na Carinskoj ispostavi Dimitrovgrad Boban Vidanović iz Pirota.

Svi osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji nadležnog suda, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija traga i za vlasnikom preduzeća "Gas trejd", bugarskim državljaninom Nikolajem Bogdanovim koji je osumnjičen za zločinačko udruživanje.

U saopštenju se dodaje da je Bogdanov sačinio 12 lažnih ino-faktura za robu uvezenu iz Bugarske u kojima je netačno naveo vrednost uvezenih uređaja za ugradnju plina u vozila.

On je za više od 20 puta smanjio carinsku osnovicu prilikom carinjenja robe u Carinarnici Dimitrovgrad, na koju su umanjeno obračunate carinske dažbine i PDV.

Time je budžet Srbije oštećen u ukupnom iznosu od 34.599.941,00 dinar.

MUP je saopštio i da su krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja podnete i protiv carinskih agenata-špeditera preduzeća "Priti lajn" iz Niša Dragana Petrova, Ljubiše Rangelova i Igora Jordanova iz Dimitrovgrada.

Krivične prijave podnete su i protiv carinskih inspektora Carinarnice Dimitrovgrad Siniše Stojanovića iz Pirota, Zorana Jovanovića i Stanka Kostova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.