Priveden vlasnik požarevačke televizije

Izvor: Politika, 23.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden vlasnik požarevačke televizije

Slaviša Nikolić je na štetu preduzeća „Litas” i kompanije „Dunav osiguranje” nezakonito zaradio oko 16 miliona dinara

U nastavku policijske akcije razotkrivanja članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za zloupotrebe u procesu privatizacije srpskih preduzeća, juče je u ranim jutarnjim časovima u Požarevcu uhapšen Slaviša Nikolić (48), vlasnik i direktor preduzeća „On of elektronika” i „Renoar”, saopštio je MUP Srbije. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sumnja da je Nikolić nezakonito zaradio oko 16 miliona dinara na štetu preduzeća „Litas” , Kompanije „Dunav osiguranje” i firmi čiji je on vlasnik.

Istom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i prethodno uhapšeni Slavoljub Đorđević (57), generalni direktor preduzeća „Litas”, koji se po rešenju istražnog sudije Okružnog suda u Požarevcu nalazi u pritvoru, kao i Miroslav Stanišić (54), direktor kompanije „Dunav osiguranje”, glavne filijale u Požarevcu.

Prema navodima policije, Nikolić, koji je inače i vlasnik požarevačke TV „Duga”, od 18. marta 2005. do 31. maja prošle godine, je nezakonite poslove obavljao u saradnji sa Stanišićem i Đorđevićem.

Kako nezvanično saznajemo, Nikolić je u svojstvu direktora preduzeća „Renoar”, navodno za potrebe „Litasa” štampao karte za prevoz, a onda ih prodavao „Litasu” i Osiguravajućem zavodu „Dunav”. Pored toga, Nikolić se, nezvanično, sumnjiči i da je navodnim zloupotrebama pri isporuci i nabavci hrane u požarevačkom Zdravstvenom centru, od koga je preuzeo radnike tehničke službe i upravljanja kuhinjom, zaradio više miliona dinara.

Kriminalistička policija MUP-a Srbije je u saradnji sa kolegama iz Požarevca, Kragujevca, Jagodine i Pančeva, krajem prošle godine u dva navrata uhapsila 33 člana organizovane kriminalne grupe, osumnjičena za malverzacije u privatizaciji srpskih preduzeća.

D. S. V.

[objavljeno: 24/01/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.