Prijave protiv 106 pripadnika MUP, od toga 19 rukovodilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv 106 pripadnika MUP, od toga 19 rukovodilaca

Sektor unutrašnje kontrole MUP je od početka godine podneo krivične prijave protiv 106 policajaca i drugih zaposlenih u Ministarstvu, koji se sumnjiče da su počinili 186 krivičnih dela sa elementima korupcije, izjavila je danas državni sekretar Biljana Popović Ivković.

Od tog broja krivičnih dela 111 je zloupotreba službenog položaja, 66 primanje mita i devet dela trgovina uticajem, rekla je ona na otvaranju konferencije povodom početka realizacije tvining projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Jačanje kapaciteta unutrašnje kontrole za borbu protiv korupcije u MUP".

Popović Ivković je precizirala da je među osumnjičenima najviše pripadnika saobraćajne policije, policije opšte nadležnosti i granične policije, a od ukupnog broja 19 su rukovodioci.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčič Štamcar navela je da taj projekat, vredan milion evra, pospešuje saradnju partnerskih institucija Srbije, Litvanije i Rumunije u borbi protiv korupcije, kroz zajedničke evropske napore.

Ona je posebno naglasila važnost projekta u pogledu posvećenosti Srbije u procesu evropskih integracija, a pogotovo u ispunjavanju obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 24 u cilju postizanja značajnih rezultata u borbi protiv korupcije.

Što je još bitnije, ovaj projekat može direktno doprineti dodatnom poverenju građana u efikasnost i kredibilnost rada pripadnika policije Srbije, poručila je Norčič Štamcar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od početka godine 106 policajaca osumnjičeno za korupciju

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije od početka ove godine podneo je krivične prijave protiv 106 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u koji se sumnjiče da su počinili 186 koruptivnih krivičnih dela, saopštila je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana...

Nastavak na RTS...

Od početka godine 106 policajaca osumnjičeno za korupciju, među njima i 19 rukovodilaca

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2019, 12:50

Sektor unutrašnje kontrole (SUK) od početka godine podneo je krivične prijave protiv 106 policajaca i drugih zaposlenih u MUP-u koji se sumnjiče da su počinili 186 krivičnih dela sa elementima korupcije...Među krivičnim delima koja se okrivljenim pripadnicima MUP-a stavljaju na teret preovlađuje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.