Izvor: B92, 02.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje sudiji zbog presude

Čačak -- Srđan Đurakić iz Čačka osuđen je na osam meseci zatvora zato što je pretio sudiji.

On je pretio sudiji Opštinskog suda u tom gradu Ljiljani Ćirić, rečeno je agenciji Beta u sudu. Ljiljana Ćirić je rekla da joj je Đurakić u maju prošle godine pretio u hodniku suda, nakon što je izrekla presudu, kojom su njegov brat i još trojica Čačana osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog tuče, u kojoj je jedan mladić teško povređen.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još rekla da je Okružni sud u Čačku pre nekoliko dana smanjio za godinu i po dana zatvorske kazne toj četvorici mladića, koje je zbog tuče osudila na po 4,5 i pet godina zatvora.

Ljiljana Ćirić, koja u sudu radi 23 godine, rekla je da njena porodica od izricanja te presude živi "pod velikim pritiskom", da im je život pretvoren u "haos i pakao" i da joj "konstantno preti" grupa kojoj pripadaju četvorica osuđenih.

Prema njenim rečima, njen sin, koji ima 23 godine, pre petnaestak dana pretučen je, zajedno sa devojkom i njenim bratom, na gradskom trgu u Čačku za vreme dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.

Ćirićeva je još rekla da su njenu porodičnu kuću "kamenovali" u avgustu, da je videla kako su joj kuću snimali video kamerom, da je njen muž pre pet meseci dobio otkaz u privatnoj firmi, da je i dalje nezaposlen i sve te događaje ocenila kao pritisak na nju i njenu porodicu.

Ljiljana Ćirić je kazala da je odlučila da javno progovori o svemu jer se plaši za bezbednost porodice i jer je "ogorčena" što nema "pravu" podršku kolega u Opštinskom sudu, kao ni u policiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.