Pretkrivični postupci za Galeniku i Luku Beograd

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretkrivični postupci za Galeniku i Luku Beograd

U toku su pretkrivični postupci u kojima se ispituje poslovanje "Galenike" i "Luke Beograd", izjavila je ministarka pravde Snežana Malović. Ona ističe da niko neće biti zaštićen stranačkom pripadnošću.

Ministarka pravde i koordinator Vlade za borbu protiv korupcije Snežana Malović izjavila je danas da su u toku pretkrivicni postupci u kojima se ispituje poslovanje "Galenike" i "Luke Beograd" i poručila da će protiv svakog za koga postoji indicija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je učinio krivično delo biti pokrenut postupak, dok oni za koje postoje dokazi treba da se nađu u sudnici.

Ukazujući da pretkrivičnim postupcima rukovode policija i tužilaštvo, ona je istakla da niko neće biti zaštićen stranančkom ili partijskom pripadnošću, ukoliko se protiv njega pronađu dokazi da je izvršio krivično delo.

Tužilaštvo: Milosavljević svedok ili okrivljeni?

Malović: Zvonko Veselinović neće biti zaštićen

Malović: Korupcija se ne suzbija tokom noći

To isto se odnosi i na eventualno proširenje istrage i nova hapšenja u slučaju "Kolubara", dodala je ona.

Tužilaštvo utvrđuje ko će u toku postupka biti saslušavan kao svedok, a ko kao okrivljeni u odnosu na dokaze koji postoje, kazala je Malovićeva.

Ona je napomenula da je njena uloga kao koordinatora Vlade za borbu protiv korupcije da omogući intenzivniji i nesmetan rad svih državnih organa koji rade na tim slučajevima.

Ministarka pravde nije želela da oročava kraj pretkrivičnog postuka ističući da treba sačekati rezultate i da građani svakako treba da znaju da li su tamo činjema krivična dela.

Korupcija je složena pojava, potrebno je vreme i zahteva dodatan napor da se istraži i procesuira, kazala je Malovićeva i podsetila da do skoro nije postojala interakcija i saradnja između državnih organa, kao ni inicijativa za proveravanje poslovanja pojedinih javnih preduzća.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.