Presuda Milanku Šarančiću 11. aprila

Izvor: Studio B, 29.Mar.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Milanku Šarančiću 11. aprila

Specijalni sud u Beogradu zakazao je izricanje prvostepene presude bivšem direktoru "Železnica Srbije" Milenku Šarančiću i njegovim saradnicima za 11. april, pošto je danas završeno suđenje izlaganje završnih reči.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu u Beogradu da Šarančića osudi na kaznu zatvora ne manju od pet godina, a njegove saradnike na tri do četiri i po godine zatvora, jer su to javno preduzeće oštetili za više od 1,2 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Šarančićevi branioci su, s druge strane, predložili sudu da ga oslobodi optužbe, kao i njegove saradnike, navodeći da nema nijednog dokaza da su izvršili krivicno delo i oštetili to preduzeće.

Na tu presudu i osuđeni i tužilaštvo imaće pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu ukoliko ne budu zadovoljni.

Tužilaštvo smatra da je iz svih dokaza izvedenih tokom suđenja nesumnjivo utvrđeno da su oni izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja na štetu "Železnica Srbija", rekao je u završnoj reči zamenik tužioca za organizovani kriminal Vojislav Isailović.

Za bivšeg pomoćnika direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zorana Milićevića tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od četiri i po godine zatvora, a za pomoćnika direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslava Pejčića tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od od tri godine zatvora.

Za zastupnika preduzeća "Korel" iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks" Milorada Čelebića,tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od četiri godine zatvora.

Tužilaštvo smatra da su krivi zbog sporne nabavke šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", jer je taj posao mogao da se obavi u Srbiji.

Prema rečima tužioca Isailovića, oni su naneli štetu "Železnicama Srbije" u iznosu od 1.239. 207 evra s tim što je fakstički iznos mnogo veći.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.