Preminuo policajac povređen u eksploziji na poligonu

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo policajac povređen u eksploziji na poligonu

KRALJEVO - Pripadnik Žandarmerije Jovica Simić (1973) iz Kragujevca, koji je u sredu uveče teško povređen posle bojevog gađanja na poligonu za obuku u Mitrovom Polju, preminuo je posle ponoći u noći između srede i četvrtka u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu.

Simić je zbog velikog broja povreda opasnih po život, u stanju teškog šoka, u sredu oko 20 časova, prebačen u kraljevački zdravstveni centar, rekao je Zvonko Veselinović, direktor Hirurške bolnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Posle reanimacije i neophodnog hirurškog zbrinjavanja povređenog, pokušan je transport helikopterom do Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu.

"Međutim, pri samom pokušaju transportovanja pacijenta u tercijarnu ustanovu ka Beogradu, došlo je do naglog pogoršanja vitalnih vrednosti, zbog čega smo se odlučili da pacijenta ipak zadržimo kod nas na merama intenzivne reanimacije", rekao je načelnik Odeljenja ortopedije u kraljevačkom Zdravstvenom centru Dragiša Kostić.

Nesreća u kojoj je Simić, pripadnik Žandarmerije iz Kraljeva teško ranjen, a kasnije i podlegao povredama, prema rečima njegovih kolega, dogodila se nakon redovnih aktivnosti, prilikom uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava na poligonu za obuku.

Eksplozija se dogodila kada su se aktivirale neeksplodirane mine koje je on pokušao da pokupi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.