Preminuo novinar Miroslav Pisarević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 17:43

Preminuo novinar Miroslav Pisarević

Novinar Radio Beograda u penziji i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Miroslav Pisarević preminuo je u Beogradu, u 78. godini, saopštio je danas UNS.

Miroslav Pisarević rođen je 1943. godine u Trpinji kod Vukovara, a po završetku Fakulteta političkih nauka u Beogradu novinarstvom je počeo da se bavi u Osijeku.

Radio je u Glasu Slavonije i Radio Osijeku, gde je bio i glavni i odgovorni urednik.

Pisarević je bio dopisnik Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda i zagrebačkog Večernjeg lista iz Osijeka, a početkom rata u Hrvatskoj seli se u Beograd, gde je od 1991. godine do penzionisanja radio u Informativnoj redakciji Radio Beograda.

Bio je urednik u desku, pratio društvena zbivanja, posebno položaj radnika i rad sindikata.

Po odlasku u penziju napisao je nekoliko knjiga o istoriji Srba u istočnoj Slavoniji, posebno u njegovoj rodnoj Trpinji, gde će u petak, 4. decembra biti sahranjen, saopštio je UNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.