Prekinuto sudjenje grupi Darka Šarića

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuto sudjenje grupi Darka Šarića

Sudjenje kriminalnoj grupi Darka Šarića pred Specijalnim sudom prekinuto je do sutra pošto je sud uvažio zahtev da se optuženima omogući priprema odbrane koju po tvrdnji advokata danas nisu mogli da iznesu jer su im spisi ostali u Okružnom zatvoru posle premeštanja u pritvor Specijalnog suda.

Branioci optuženog Nikole Pavlovića naveli su da je on posle jučerašnjeg sudjenja zadržan u pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda i da nisu prenete lične stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << optuženog medju kojima i dokumentacija o sudjenju, pa Pavlović zato nije mogao da se spremi za iznošenje odbrane.

Tom stavu pridružili su se i advokati nekoliko optuženih koji su takodje noćas prespavali u ćelijama Specijalnog suda, pa je sudija Siniša Petrović odlučio da uvaži zahtev advokata i prekine sudjenje do sutra.

Prethodno su optuženi Željko Vujanović i Marko Vorotović negirali krivicu za učešće u švercu više od dve tone kokaina.

"Ne osećam se krivim ni po jednoj tački optužnice, jer to što tvrdi tužilac nije tačno. Po savetu advokata, braniću se ćutanjem, a odbranu ću izneti na nekom od sledećih sudjenja", rekao je Željko Vujanović, koji je optužen da je jedan od organizatora te kriminalne grupe.

Marko Vorotović takodje je rekao da se ne oseća krivim za šverc droge i zločinačko udruživanje, ali je priznao krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja.

"Ostajem pri ranijim iskazima. Duže vremena sam pod psihijatrijskom terapijom i za sada ne želim da iznosim odbranu niti da odgovaram na pitanja suda", rekao je Vorotović.

Sud je odbio predlog Šarićevog advokata Zdenka Tomanovića da se pisma prvooptuženog uvedu u spise kao njegova odbrana.

"Pismo ne može ni u kom slučaju biti tretirano kao odbrana, jer bi onda uveli praksu da se optuženi koji su u bekstvu dopisuju sa sudom. On (Šarić) u svakom trenutku može da dodje u sud i iznese svoju odbranu", rekao je sudija.

Optuženo je ukupno 20 ljudi, od kojih su Šarić i još petorica u bekstvu i njima će se suditi u odsustvu, dok su Nebojša Joksović i Radan Adamović dobili status svedoka saradnika.

Optužnicom podignutom u aprilu, kao organizatori grupe označeni su Šarić, Goran Soković, obojica iz Pljevalja u Crnoj Gori, i Željko Vujanović iz Kragujevca.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević izjavio je 13. aprila da je Šarićeva grupa 2009. godine, radi dalje prodaje, nabavila više od 2,4 tone kokaina.

Optuženi se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za šta je kazna najmanje 10 godina zatvora.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo suđenje Darku Šariću

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2010

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića počelo je u Specijalnom sudu izlaganjem ličnih podataka optuženih

Nastavak na Večernje novosti...

Nastavak suđenja Darku Šariću odložen za sutra

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Sep.2010

Sudjenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića prekinuto je jedan čas pre isteka vremena predvidjenog za sudjenje pošto su optuženi preko branilaca obavestili sudsko veće da ne mogu da iznesu odbranu, jer su im beleške i koncepti ostali u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj, a noć su

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Vujanović i Vorotović negiraju krivicu za šverc kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2010

BEOGRAD -..Optuženi Željko Vujanović i Marko Vorotović negirali su danas krivicu za učešće u švercu 2,5 tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i naveli da će se do daljnjeg braniti ćutanjem...Vujanović, trećeoptuženi u grupi Darka Šarića, izjavio je da se ne oseća krivim ni po jednoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.