Bubalu produžen pritvor

Izvor: RTS, 06.Sep.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubalu produžen pritvor

Bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i njegovim saradnicima produžen pritvor za tri meseca. Bubalo osumnjičen za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd preduzeću "Vorldfin".

Apelacioni sud u Beogradu je na predlog tužioca za organizovani kriminal za još tri meseca produžio pritvor bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu osumnjičenom za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd preduzeću "Vorldfin".

Bubalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sa saradnicima uhapšen 14. juna, a po ovoj odluci suda pritvor može da traje do 8. decembra, saopšteno je Tanjugu u Apelacionom sudu.

Osim Bubalu pritvor je produžen i za još pet njegovih saradnika Miodragu Đorđeviću, Aleksandru Gračancu, Goranu Mrđi, Alekseju Misailoviću i Jasmini Dragutinović.

Po nalaženju Apelacionog suda i dalje stoje razlozi za produženje pritvora zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje su osumnjičeni - zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i jer je težina posledice izvršenja krivičnog dela dovela do uznemirenja javnosti.

"Iz spisa predmeta proizlazi postojanje osnovane sumnje da je preduzimanjem inkriminisanih radnji okrivljenih privrednom društvu iz Luksemburga pribavljena imovinska korist u iznosu od oko 5.700.920 evra na štetu budžeta Republike Srbije, a što višestruko prevazilazi iznos neophodan za kvalifikovani oblik krivičnog dela zloupotreba službenog položaja", ukazano je u rešenju suda.

Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, čime je država oštećena za više od 5,7 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bubalu produžen pritvor za još tri meseca

Izvor: Telegraf.rs, 06.Sep.2013

Bivši ministar privrede i privatizacije je sa saradnicima uhapšen 14. juna, a po ovoj odluci pritvor može da mu traje do 8. decembra, saopšteno je u Apelacionom sudu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.