Izvor: Blic, 27.Jul.2009, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predali se osumnjičeni za ubistvo vođe „delija“

Herceg Novi - Novljani Duško i Vlada Roganović i njihov prijatelj Dražen Čađenović, osumnjičeni da su glavni akteri vatrenog obračuna u kome je u petak ujutro u Herceg Novom ubijen Beograđanin Marko Vesnić (29), a ranjen njegov sugrađanin Ivan Marković (27), prekjuče po podne predali su se policiji.

Ranjeni Marković koji se oporavlja u Vojnoj bolnici u Meljinama gde ga čuva policija, navodno je prepoznao osumnjičene, ali treba da da detaljnu izjavu o vatrenom sukobu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i događajima koji su mu prethodili.

Kako " Blic” saznaje, braća Roganović i Čađenović, posle vatrenog obračuna skrivali su se u jednom stanu pored robne kuće u Herceg Novom. Policija je u petak uveče, posredstvom njihovih prijatelja, stupila u kontakt s njima i cele noći su pregovarali o predaji. Osumnjičeni su na kraju odlučili da se predaju i u subotu u 15 sati pojavili su se u stanici policije. Ko je ispalio smrtonosni metak, još, međutim, nije saopšteno. Obojica braće Roganović inače su stari poznanici policije, privođeni su zbog učešća u tučama i vatrenim obračunima, dok se Duško tereti i da je nožem pokušao da ubije Vladimira Đelatovića.

Spekuliše se da je sukob izbio zbog nevraćenih dugova, i da su se navodno s tim u vezi braća Roganović i Vesnić nekoliko puta čuli telefonom. Zavađene strane optuživale su jedna drugu da vrate dugove, a sukob je kulminirao u noći između četvrtka i petka kada je svađa prerasla u vatreni obračun u blizini Omladinskog parka. Pucano je iz nekoliko pištolja, na osnovu čega policija pretpostavlja da u sukobu nisu učestvovali samo osumnjičeni i žrtve, već i njihovi prijatelji.

U tom sukobu Vesnić je smrtno ranjen dumdum metkom, dok je njegov prijatelj Marković pogođen u stopalo i potkolenicu, oporavlja se i uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Posle vatrenog obračuna, u Herceg Novom se pričalo da "delije” planiraju da dođu iz Srbije da bi se osvetile za Vesnićevo ubistvo, što su zvezdaši demantovali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.