Požega: Ugušili se u kaci za džibru

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2013, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požega: Ugušili se u kaci za džibru

POŽEGA - Vladimir Zirković (37) i Milutin Vučićević (38) ugušili su se u požeškom selu Dražinovići u velikoj betonskoj kaci za džibru (kominu) - od koje se proizvodi rakija, dok su pokušavali da je očiste. Mlađo Zirković, koji je pokušavao da izvuče nesrećne ljude iz zidane kace, duboke oko četiri metra, takođe se onesvestio od alkoholnih isparenja, ali je uz pomoć komšija uspeo da se spase. - Oko 20.30 Vladimir je otišao kod komšije da pomogne u čišćenju velike, zidane >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << betonske kace zapremine oko 10 tona. Unutra je bilo svega oko 200 kilograma preostale šljivove džibre. Međutim, kada je video da sa Vladimirom nešto nije u redu, dole se spustio i Milutin, da mu pomogne. Nažalost, i jedan i drugi su se ugušili - kažu komšije. - Tada je stigao i Mlađo Zirković, i on je pokušao da siđe do nastradalih, ali je počeo da se guši čim je zakoračio u bazen, komšije su nekako uspele da ga izvuku, a kasnije mu je pomogla Hitna pomoć. Policija se nije oglasila povodom ove tragedije, ali se pretpostavlja da su dvojica ljudi stradali zbog udisanja velike količine metana, ugljen-dioksida, kao i kondenza metanola u kaci. Tela stradalih su iz kace izvukli vatrogasci. Meštani Dražinovića kažu da je Milutin Vučićević iza sebe ostavio suprugu i dvojicu sinova. Zirković nije bio oženjen.JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U OVOM selu nedavno se dogodila još jedna tragedija, kada je stradao mladić Zoran Milošević. On je, vraćajući se sa prijateljima iz provoda, seo na kolovoz, i tada je na njega naleteo automobil.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugušili se alkoholnim isparenjima dok su čistili kacu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2013

Vladimir Zirković (37) i Milutin Vučićević (38) ugušili su se od alkoholnih isparenja u velikoj betonskoj kaci za džibru (kominu) koju su pokušali da očiste u požeškom selu Dražinovići.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

OD ISPARENJA: Ugušili se u kaci za džibru!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Sep.2013, 15:40

U požeškom selu Dražinovići u velikoj betonskoj kaci za džibru, ugušili su se Vladimir Zirković (37) i Milutin Vučićević (38). Do gušenja je došlo od alkoholnih isparenja

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.