Požar u fabrici municije u Lučanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u fabrici municije u Lučanima

LUČANI -

U današnjem požaru u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima su, prema svedočenju očevidaca, povređena dva radnika, od kojih je jedan zadobio teže opekotine.

Jedan od povređenih radnika Razvigor Nikšić, kome je pomoć ukazana u Čačanskoj bolnici, izjavio je Tanjugu da je požar izbio u trenutku dok su radnici doručkovali u menzi.

"Potrčao sam da nekom ukažem pomoć i naišao sam na svog brata Vladana, koga je već zahvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plamen", rekao je Nikšić.

Kako Tanjug saznaje, opekotine Vladana Nikšića su teže prirode i on će nakon ukazane pomoći biti prebačen za Beograd.

U prvim satima posle havarije niko od novinara u Čačku nije mogao da dobije zvaničnu informaciju o uzrocima akcidenta.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je nešto ranije Tanjugu da je požar izbio u 9.35, i da su lokalne vatrogasno-spasilačke jedinice odmah bile upućene na mesto požara ali da nije bilo potrebe da intervenišu jer je požar brzo ugašen.

Fabrika "Milan Blagojević Namenska" proizvodi široku paletu specijalizovanih proizvoda namenjenih vojnim potrebama sa dve osnovne proizvodne celine nitroceluloznom i barutnom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.