Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno hapšenje Nenada Milenkovića

Sofija -- Bugarska policija je potvrdila informaicju koju je Radio B92 u subotu objavio, da je Nenad Milenković, jedan od pripadnika zemunskog klana, uhapšen u petak u crnomorskom letovalištu Varni. Kako je bugarskoj državnoj novinskoj agenciji BTA saopštio visoki policijski izvor, Milenković je u zatvoru i protiv njega je pokrenut krivični postupak. Milenkovića su uhapsili pripadnici Nacionalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala na osnovu međunarodne poternice MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije izdate u vreme akcije "Sablja". Bugarski ministar unutrašnjih poslova Georgi Prvanov u intervjuu za sofijski "Trud" potvrdio je da je bilo hapšenja u Varni i Sofiji, ali je odbio da saopšti imena uhapšenih. Nenad Milenković, je zajedno sa Mladenom Mićićem, zvanim Pacov, bio dio međunarodne kriminalne mreže za trafiking kokaina i heroina, navode agencije.

Kako piše Politika, prenoseći sofijske dnevne novine "24 časa", Milenkovića su u četvrtak uveče više sati ispitivali bugarski policaji, a zgradu su obezbedivali teško naoružani pripadnici specijalne antiterorističke jedinice bugarske policije. Milenkovica su posetili i policajci bugarskog biroa Interpola, sa kojima su, kako su nam rekli novinari iz "24 časa", bili i policajci iz Srbije koji su obavili njegovu identifikaciju. Milenkovića je sa suprugom Dušicom tri godine boravio u Bugarskoj. Po rečima njegove supruge, koja je dala izjavu listu "24 časa", njen suprug se bavio trgovinom obućom i ona ne zna za šta ga okrivljuju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.