Potvrđena odluka suda, Radonjić i Romić u kućnom pritvoru

Izvor: RTS, 09.Avg.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena odluka suda, Radonjić i Romić u kućnom pritvoru

Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidanju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog pritvora uz elektronski nadzor.
Nedavno je Apelacioni sud ukinuo to prvo rešenje zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, odnosno jer je izreka rešenja bila "nerazumljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i protivrečna sama sebi, kao i razlozima rešenja".

Branilac Radonjića i Romića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je Tanjugu da je novo rešenje doneto 7. avgusta i da njeni klijenti ostaju u kućnom pritvoru.
I na novo rešenje tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Specijalni sud je 6. jula doneo odluku da je ukinuto rešenje kojim je posle tri i po godine, ukinuo pritvor nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo.
Pritvor, u kom su bili od hapšenja 13. januara 2014. godine zamenjen im je tada blažom merom – kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Pored njih, u ovom slučaju za ubistvo Ćuruvije optuženi su i nekadašnji šef DB-a Radomir Marković i pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.
Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Marković se terete za podstrekivanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.
Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjiću i Romiću potvrđen kućni pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2017

Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidaju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog pritvora uz elektronski nadzor...Nedavno je Apelacioni sud ukinuo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Potvrđena odluka suda, a evo i kako glasi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017

Novo rešenje doneto 7. avgusta..Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidanju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog pritvora uz elektronski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.