Potvrđen šesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen šesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen šesti slučaj zaraze koronavirusom, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare.
Rječ je o pacijentu iz Rijeke, koji je u bliskom kontaktu sa trećim bolesnikom iz tog grada, rekao je ministar Beroš navodeći da je stanje s koronavirusom u Hrvatskoj pod kontrolom.

"Imamo 176 testiranih, dva nalaza se još čekaju", rekao je Beroš.
Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktorke Klinike za infektivne bolesti Alemke Markoti, obolela osoba iz Rijeke se oseća dobro, nema teške simptome, nema razloga za brigu.  
Od koronavirusa do sada je umrlo najmanje 2.900 ljudi, velika većina u kopnenoj Kini. 
Zaraza je prisutna na svim kontinentima, osim na Antarktiku.
Prema poslednjim podacima, u svetu je zaraženo 85.697 osoba, a umrle su 2.933 osobe. Do sada se izliječilo 39.769  ljudi.
Broj zaraženih porastao je u Italiji, Velikoj Britaniji, SAD, Španiji, Japanu, Iraku, Iranu i drugim zemljama. Holandija i Island su prijavili prve slučajeve zaraze.
Prema najnovijoj proceni Svetske zdravstvene organizacije, rizik širenja i uticaja koronavirusa je sada jako visok. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U HRVATSKOJ 6 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM: Novi slučajevi kod ljudi koji su bliski sa već obolelima

Izvor: Kurir, 29.Feb.2020

U Hrvatskoj je potvrđen šesti slučaj korona virusa kod muškarca iz Rijeke, a koji je bio u bliskom kontaktu s ranije obolelima u tom gradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.