Poraz Vojvodine u Ivanjici, Bačke u Lučanima, Proleteru bod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 11:41

Poraz Vojvodine u Ivanjici, Bačke u Lučanima, Proleteru bod

U sedmom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine poraženi su od Javora u Ivanjici rezultatom 2:1.

Ivanjičani su, na svom terenu, naneli prvi poraz izabranicima Nenada Lalatovića ove sezone i ujedno došli do sedmog boda.

Najzaslužniji za to su bili strelci Nedeljko Piščević i Luka Luković, bivši vezista baš Vojvodine, gde nije dobio pravu šansu. Poraz tima iz Novog Sada ublažio je Petar Bojić u poslednjim sekundama meča.

Odigrane su još tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utakmice u istom terminu. Mladost je u dva minuta pre kraja slavila nad Bačkom 2:1 golom Milana Bojovića iz penala i to za preokret. Prethodno je goste doveo u vođstvo Miloš Zličić, a izjednačio Miloš Šatara.

Pobednika nije bilo u duelima Proleter – Mačva (0:0) i Napredak – Zlatibor (1:1).

Lalatović: Zaslužena pobeda Javora

Posle poraza njegovog tima od Javora, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da su Ivanjičani zasluženo došli do pobede.

"Promašivali smo gol bukvalno sa pola metra i imali tri-četiri šanse u kojima je teže bilo promašiti, nego dati gol, ali ih nismo iskoristili. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Javor se fenomenalno branio, a prvi gol je postigao iz prekida", kaže Lalatović.

Uoči utakmice, on je upozoravao da je domaćin upravo iz prekida najopasniji po gol protivnika.

"Rekao sam da Javor ima sjajan skok, ali neću ništa da komentarišem oko tog prvog gola i bloka na Drinčiću. Javor je zasluženo pobedio i njegovi igrači su ostavili srce na terenu. Da biste pobedili Vojvodinu, morate dati svoj maksimum, ali i Vojvodina mora ovako da promašuje. Danas nismo imali dan. Da smo prvi poveli, rezultat bi otišao u nekom drugom pravcu. Ovako, kad ne iskoristite šanse iz igre koje smo imali, onda zaslužujete da izgubite. Čestitam Javoru na pobedi, a mi se okrećemo sledećem meču protiv Radnika", kaže Lalatović.

Bez obzira na poraz, on nije nezadovoljan igrom svog tima.

"Ne može stalno da se pobeđuje, ali me raduje naša igra. Mi igramo dobro, kvalitetno i vidi se da igramo fudbal i stvaramo šanse iz igre. Igramo napadački i na gol više, jer moje opredeljenje nije da se branimo na 25 metara od svog gola, već da napadnemo protivnika na njegovoj polovini. Vidi se da Vojvodina igra lep i dopadljiv fudbal, ali danas nismo imali sreće. Javoru iz sveg srca želim da ostane u ligi",izjavio je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će na „Karađorđu“ dočekati ekipu Radnika, a taj meč igraće se u petak.

Ovako je protekao tok meča u Ivanjici:

Utakmica je završena.

95. minut - GOOOL!!! Vojvodina je smanjila na 2:1. Posle dubinskog pasa u šesnaesterac Javora, Bralić je glavom dodao loptu do Bojića, koji je šutirao sa oko 22-23 metra i smanjio rezultat.



youtube.com/Balkanski Sport

94. minut - Posle centaršuta Andrića, Jevtić je glavom izbio loptu, koja je potom došla do Bojića, a on ju je dodao do Bogdana Mladenovića, koji je šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla van okvira gola.

90. minut - Zbog prekršaja na oko 20 metara od gola Javora, žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Petar Bojić.

86. minut - Drinčić je šutirao sa oko 25 metara, ali je Lazović odbranio. U sledećem napadu, posle centaršuta sa desne strane, Bralić je uputio udarac glavom, Lazović je odbranio, a potom je Bojić natrčao na loptu i šutirao sa tri metra iskosa, ali je lopta otišla van okvira gola.

83. minut - Luković je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke.

81. minut - Posle centaršuta Vukadinovića sa leve strane, neko od igrača Javora je glavom zahvatio loptu, koja je potom došla do Mladenovića, a on je uputio volej-udarac sa desetak metara, ali je slabo zahvatio loptu, koja je otišla van okvira gola. Nakon toga, zbog odugovlačenja prilikom vraćanja lopte u igru, žuti karton u ekipi Javora dobio je Đorđe Lazović.

79. minut - Zbog prekršaja nad Ruševićem na sredini terena, žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Slavko Bralić.

74. minut - Mladenović je šutirao sa oko 30 metara iskosa, ali je lopta otišla daleko van okvira gola.

72. minut - Zbog prekršaja nad Stojkovićem na oko 40 metara od gola domaćina, žuti karton u ekipi Javora dobio je Vanja Zvekanov.

71. minut - Drinčić je šutirao sa oko 23-24 metara, ali je lopta otišla preko gola.

67. minut - Izvršena je i četvrta izmena u timu Vojvodine: izašao je Siniša Saničanin, a ušao Bogdan Mladenović.

64. minut - Posle centaršuta Tanka, Saničanin je glavom zahvatio loptu, koja je potom došla do Lukovića, a on je šutirao sa oko sedam metara, ali je Simić odbranio.

63. minut - Izvršena je prva izmena i u timu Javora: izašao je Lazar Nikolić, a ušao Nemanja Mladenović.

61. minut - GOOOL!!! Javor vodi 2:0. Tanko je glavom poslao loptu u šesnaesterac ka Lukoviću, koji je izašao sam ispred Simića i povisio prednost svog tima.



youtube.com/Balkanski Sport

59. minut - U kontranapadu Vojvodine, Vukadinović je lepo dodao loptu do Bojića, koji je šutirao sa oko 15 metara, ali je Lazović odbranio.

54. minut - Slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 20 metara je izveo Drinčić, ali je lopta otišla preko gola.

49. minut - Zbog prekršaja nad Bralićem na sredini terena, žuti karton u ekipi Javora dobio je Luka Luković.

Počelo je drugo poluvreme. U timu Vojvodine, izvršena je trostruka izmena: izašli su Mladen Devetak, Dejan Zukić i Momčilo Mrkaić, a ušli Stefan Đorđević, Aranđel Stojković i Miodrag Gemović.

Prvo poluvreme je završeno.

43. minut - Posle centaršuta Andrića sa desne strane, udarac glavom sa oko pet metara je uputio Čović, ali je lopta otišla preko gola.

37. minut - Drinčić je šutirao sa oko 25 metara, Lazović je odbranio, a na loptu je potom natrčao Vukadinović, ali je sa tri metra promašio čitav gol.

33. minut - GOOOL!!! Javor je poveo 1:0. Posle centaršuta Jevremovića iz kornera, udarac glavom je uputio Piščević i doveo svoj tim u vođstvo.

31. minut - Pavišić je centrirao u šesnaesterac Vojvodine, gde je Tanko uputio udarac glavom, ali je lopta otišla pored stative.

23. minut - Šćepanović je šutirao sa oko 15 metara, ali je Simić uhvatio loptu.

18. minut - Jevtić je šutirao sa oko 35 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

14. minut - Posle sjajne akcije Vojvodine, Andrić je centrirao sa desne strane, a Zukić uputio udarac iz prve sa oko 15 metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

8. minut - Slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 30 metara je izveo Drinčić, ali je Lazović odbranio.

6. minut - Čović je šutirao sa oko 30 metara, ali je lopta otišla pored gola.

18.00 - Počeo je meč, igra bez prisustva gledalaca.

Ekipe nastupaju u sastavima:

Javor: Lazović, Maričić, Jevremović, Pavišić, Jevtić, Piščević, Zvekanov, Nikolić, Mladenović, Luković, Tanko.

Vojvodina: Simić, Andrić, Devetak, Saničanin, Bralić, Zukić, Drinčić, Bojić, Čović, Vukadinović, Mrkaić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.