Pop i veroučitelj idu kući čim stignu nanogice

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pop i veroučitelj idu kući čim stignu nanogice

U Višem javnom tužilaštvu u Čačku potpisana je nagodba po kojoj će sveštenik Milan Jordović i veroučitelj Zoran Marinković godinu dana nositi nanogicu.

Umesto zatvorske kazne za šverc droge, njih čeka nanogica.

Pop i veroučitelj su krajem februara u Mrčajevcima uhapšeni sa 27 kilograma skanka koji su sa severa Kosova vozili za Beograd. Za taj posao je trebalo od majke i ćerke, Svetlane i Ane Popadić iz Lopaša kod Požege da dobiju po 5.000 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Dvojica Požežana su još u čačanskom okružnom zatvoru, a očekuje se da bi u narednim danima trebalo da odu svojim kućama, čim stignu nanogice.

Kako objašnjava tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku Ivan Zarić, dvojica Požežana su zaključila sporazum po kome su oni, dajući tužilaštvu informacije o ovom dogadjaju, stekli zakonski uslov za takozvanu nagodbu.

- Prema potpisanom sporazumu oni će godinu dana provesti u kućnom pritvoru, odnosno dobili su 12 meseci zatvora uz mere elektronskog nadzora. Što se njih tiče, čačansko pravosuđe je u vezi sa tim sporazumom obavilo sve neophodne zakonske procedure. Čeka se da iz Zavoda za izvršenje zatvorskih sankcija dođu i postave im nanogice i čim se to dogodi oni će napustiti čačanski Okružni zatvor - izjavio je Zarić za Glas zapadne Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.