Ponovo se obrušio potporni zid ispred tunela Predejane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se obrušio potporni zid ispred tunela Predejane

Potporni zid u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 ponovo se srušio, a kako prenosi televizija Prva, to je treći put u proteklih pet meseci da se taj zid obrušava. Koridori Srbije saopštili su da je na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina, ispred tunela Predejane na Koridoru 10, u dužini od 50 metara došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine, čija je ukupna dužina 725 metara.

Kako se navodi, klizište je jutros oko devet sati u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpunosti uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde se gradi desna traka novog autoputa, a u trenutku obrušavanja betona, zemlje i kamenja nije bilo radnika u blizini.

Posle drugog rušenja, država je angažovala eksperta Svetske banke Marinosa Skempasa, stručnjaka za kosine da reši taj problem, ali ponovo se desilo rušenje.

Građevinska inspekcija je tokom dana obišla teren, a na licu mesta održani su i hitni sastanci svih nadležnih učesnika u projektu: izvođača, nadzornog organa, investitora, projektanta i drugih, kako bi se utvrdili tačni uzroci obrušavanja potpornog zida i bile donete hitne mere sanacije, naveli su Koridori Srbije.

S obzirom da je stepen fizičke realizacije na ovoj deonici dostigao 90,5 procenata izvedenih radova, radovi na ovom delu trase Koridora 10 biće nastavljeni i pored neophodne sanacije ovog dela gradilišta, ističe se u saopštenju.

Izvođač radova na ovom potezu je španska kompanija Azvi, a stručni nadzor vrši konzorcijum "Louis Berger i Egnatia Odos".

Izvođenje ovih radova finansira Evropska Investiciona banka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.