Ponavlja se suđenje zbog optužbi za mito u Rafineriji Pančevo

Izvor: RTS, 18.Jul.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje zbog optužbi za mito u "Rafineriji Pančevo"

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su jedan indijski, dva ruska i dvojica domaćih državljana bili osuđeni na zatvorske kazne zbog primanja i davanja mita u toku poslovanja "Rafinerije nafte Pančevo", koja posluje u okviru NIS-a i naložio da im se ponovi suđenje, objavljeno je na sajtu tog suda.
Tom odlukom ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu od 19. decembra 2017. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojom je Džagdžit Sing bio osuđen na pet godina zatvora, Viktor Slavin na četiri, a Stanislav Kislicin na tri godine zatvora zbog primanja mita uz meru proterivanja stranaca od pet godina, koja je bila izrečena svoj trojici.
Ukinutom presudom Aleksandar Despotović je bio osuđen na godinu i po dana zatvora, a Dragiša Despotović osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.
Džingit, Slavin i Kisclin se terete da su kao direktori "Preradi" u Pančevu koja posluje u okviru "NIS" a. d. Novi Sad od 19. aprila do 1. novembra 2013. godine u Pančevu i Badenu u Austriji, u svojstvu odgovornih lica zahtevali i primili poklon da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrše službenu radnju koju ne bi smeli izvršiti, a Despotovići se terete da su im, kao direktor odnosno suvlasnik preduzeća iz Šapca, dali poklon (mito).
U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud navodi da se osnovano žalbama branilaca okrivljenih ukazuje da su tokom prvostepenog postupka učinjene bitne povrede krivičnog postupka usled kojih nije moguće utvrditi pravilnost utvrđenog činjeničnog stanja. 
"Prvostepenom sudu je naloženo da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede odredaba krivičnog postupka na koje mu je ukazano, obavi neophodna veštačenja, ponovo odluči o predlozima odbrane za saslušanje svedoka na okolnosti od uticaja na utvrđivanje odlučnih činjenica, vodeći računa o pravilnoj primeni procesnih odredaba koje se tiču dostavljanja pismena u inostranstvo", navodi se u odluci Apleacionog suda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponavlja se suđenje Indijcu i Rusima zbog optužbi za mito

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2018

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su jedan indijski, dva ruska i dvojica domaćih državljana bili osuđeni na zatvorske kazne zbog primanja i davanja mita u toku poslovanja "Rafinerije nafte Pančevo", koja posluje u okviru NIS-a i naložio da im se ponovi suđenje, objavljeno je na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PREOKRET U SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SRBIJU Ponavlja se suđenje odgovornima za smrt dva brata na Srebrnom jezeru

Izvor: Blic, 19.Jul.2018, 14:23

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Velikom Gradištu, kojom su bračni par Milanka i Dragan Stanković, direktor OŠ ''Karađorđe'', iz Rače, osuđeni na po dve godine, a Zoran Jovanović i Miloš Gajić, školski trener osuđeni na po godinu dana kućnog pritvora zbog utapanja rođene braće Stefana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.