Ponavlja se suđenje bivšem direktoru Inspekcije rada

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje bivšem direktoru Inspekcije rada

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši direktor Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljub Peurača bio osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita i naložio da mu se ponovi suđenje.
Presuda Slecijalnog suda je ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivicnog postupka, navodi se u obrazloženju, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.
Apelacioni sud navodi da se u žalbama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << branilaca Peruače osnovano ističe da je izreka prvostepene presude nerazumljiva, protivrečna sama sebi i razlozima presude, a da sama presuda ne sadrži razloge o pojedinim odlučnim činjenicama i činjenično - pravnim zaključima, dok su oni koji su navedeni, nejasni i u znatnoj meri protivrečni.
Peruača se tereti da je 11. do 19. marta 2014. godine "kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, neposredno zahtevao i primio poklon za sebe, da u okviru svojih službenih ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti".
U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio podnošenje prekršajne ili krivične prijave od strane inspektora zbog nepravilnosti u radu. On je bio uhapšen u martu 2014. a sada se brani sa slobode.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukinuta presuda Peurači, ponavlja se suđenje

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Beograd -- Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je bivši direktor Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljub Peurača bio osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita...Naloženo je ponovno suđenje, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu...Presuda Specijalnog suda je ukinuta zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.