Policijska akcija hapšenja prosijaka u Banjaluci

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Dec.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska akcija hapšenja prosijaka u Banjaluci

BANJA LUKA- Policija Republike Srpske saopštila je juče da je na području Banje Luke sprovela akciju s ciljem pronalska osoba koja prosjače kako bi im se obezbedila fizička, socijalna i zdravstvena zaštita, i da se eventualno otkriju organizatori, odnosno oni koji ih eksploatišu.

U toku aktivnosti uočeno je i identifikovano sedam osoba koji su zatečeni za vreme prosačenja, od kojih je troje maloletnih i predati su u nadležnost banjalučkog Centra za socijalni rad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Četiri lica su punoletna, od čega su dva državljani Srbije, koji su odmah nakon identifikacije predata u nadležnost službe za poslove sa strancima.

Jedna osoba je odmah deportovana u Srbiju, a drugo je u daljoj nadležnosti terenskog centra.

Treća punoletna osoba je identifikovana kao potencijalna žrtva trgovine ljudima, jer je uz upotrebu prinude i sile eksploatisana radi prosjačenja.

To lice je smešteno u nadležnu sigurnu kuću, u skladu sa važećim pravilima o postupanju sa žrtvama trgovine ljudima.

Četvrto punoletno lice zatečeno je u prosačenju sa bebom mlađom od godinu dana i nakon identifikacije prebačeno u Centar za socijalni rad u Banja Luci.

Policijska akcija je izvedena u saradnji sa Službom za poslova sa strancima, Centrom za socijalni rad, tužilaštvima RS i BiH, kao i s nadležnim nevladinim organizacijama, čiji su predstavnici bili prisutni za vreme izvođenja tih aktivnosti, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.