Policija veruje da je ubica živ

Izvor: Blic, 09.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija veruje da je ubica živ

O kretanju i mestu skrivanja Bobana Mitića, monstruma koji je 16. marta u kući Blagoja Ristića u Krševici hicima iz pištolja ubio ćerku Anđelu (2), sina Lazara (4), suprugu Suzanu (25) i taštu Sunčicu Ristić (47), u poslednja četiri meseca bilo je stotinak dojava.

Po svakoj dojavi organizovana je potraga, ali za sada nijedna policiju nije dovela do Mitića. Iako mnogi veruju da je surovi zločinac mrtav, načelnik policijske uprave u Vranju Stole Filipović kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za "policiju četvorostruki zločinac živ sve dok se ne dokaže suprotno".

Kuća u Krševici i Mitićev porodični dom u Rataju i dalje su pod prismotrom policije zbog mogućnosti da se ubica vrati na mesto zločina.

U kući u Krševici je i četvorogodišnja Kristina Arsić, Suzanina ćerka iz prvog braka, koju je u pucnjavi Mitić hicem pogodio u oko. Uprkos naporima lekara Kliničko-bolničkog centra u Nišu, devojčica je ostala bez desnog oka. O njoj sada brinu deda Blagoje, ujna Violeta i ujak Goran. Zbog Kristine, Goran je odustao od građevinskih poslova kojima se bavio u Beogradu i sa ženom se vratio u Krševicu.

- Kristina se svega seća, ali o zločinu pred njom ne govorimo. Želeli bismo da budemo njeni stalni staraoci. Nas dvoje nemamo dece, a i ako ih dobijemo, Kristina je ćerka moje sestre i pružićemo joj sve. Naša je obaveza da nju izvedemo na put. Očekujemo samo da Centar za socijalni rad Kristinu dodeli nama - priča ujak Goran.

Ujna Violeta kaže da se trudi da Kristini nadoknadi majčinu ljubav, ali se pribojava mogućnosti da Centar za socijalni rad u Bujanovcu devojčicu dodeli nekoj drugoj porodici.

- Bojimo se da nam neće dodeliti Kristinu jer smo siromašni. Goran i ja ne radimo i nemamo nikakve prihode, ali želimo da Kristina ostane sa nama, da je odgajamo i vaspitavamo. Na našu sreću, dolazi nam puno dobrih ljudi i donose poklone, hranu, slatkiše, odeću, obuću i druge stvari. Hvala im na tome - kaže Violeta.

Dušan Tasić iz Centra za socijalni rad u Bujanovcu kaže da je privremeni Kristinin staratelj njen deda Blagoje Ristić. Tek kada se završi postupak utvrđivanja očinstva, znaće se ko će nadalje brinuti o njoj - njen pravi otac, koji živi u Požarevcu, ili neka druga hraniteljska porodica.

Akcija za pomoć četvorogodišnjoj Kristini

Porodicu Ristić, koja brine o Kristini, najčešće posećuje Ljubinka Milovanović, koordinator humanitarne organizacije "Životna pomoć". Nekoliko puta je devojčici i ovoj siromašnoj porodici donosila poklone. Pre nekoliko dana donela im je novi zamrzivač, poklon balerine Jovanke Bjegojević.

- Sa "Frankfurtskim vestima" smo pokrenuli akciju prikupljanja novca da se za Kristinu i njenu porodicu kupi kuća u blizini dedine. Želimo da u novoj kući provede što srećnije detinjstvo - kaže Milovanovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.