Izvor: Blic, 01.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila još pet pripadnika carinske

Policija uhapsila još pet pripadnika carinske mafije

Srpska policija uhapsila je još pet osoba koje se dovode u vezu sa sedamnaestočlanom kriminalnom bandom carinika i biznismena koji su osumnjičeni da su u Srbiju prokrijumčarili robu vrednu više od pet miliona evra.

Na spisku osumnjičenih sada se nalaze i Milun Milić, zvani Šerif, šef mobilnih ekipa za suzbijanje krijumčarenja Carina Unmik, Faruk Pejić iz Novog Pazara, vlasnik firme 'Pejić trans' koja drži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autobusku liniju za Istanbul, Marin Gančev, Edin Hajrović i Olgica Brzaković-Kadrić, supruga ranije uhapšenog Faruka Kadrića.

- Milun Milić je bio na vezi sa organizatorom kriminalne grupe Veliborom Lukovićem, koordinatorom Uprave carina za područje južno od Beograda. Luković je od njega dobijao informacije o najsigurnijim načinima i putevima krijumčarenja robe ka Kosovu, pogotovo kada je kontrola bila oštrija. Za to je dobijao novac i poklone. Uhapšen je u kafani u blizini kontrolnog punkta na Rudnici, u koju je namamljen - tvrdi izvor 'Blica' iz vrha MUP-a.

Naš izvor tvrdi i da je ova grupa sarađivala i sa kolegama iz Carine Crne Gore, od kojih su nabavljali nekorišćene plombe. Veza sa Crnogorcima bio je uhapšeni radnik Carine Dejan Jugović.

- Novopazarac Faruk Pejić je uvozio tekstilnu robu iz Turske, preko Vrške čuke, gde je Lukoviću i ostalim njegovim saradnicima sa Carine plaćao da kamion izbegne tzv. dubinsku kontrolu. Vozila su zatim sa lažnim deklaracijama i robom, čiji je veći deo u međuvremenu istovaren u ilegalnim magacinima, preko Bršnjačkog mosta odlazila na Kosovo i Metohiju - navodi naš izvor. Kod Pejića je policija pronašla i najnoviji model automobila 'audi A8' sa nemačkim tablicama, koji nije ocarinjen.

Svi uhapšeni, osim Tanje Zirović, koja je puštena iz policijskog pritvora, juče ujutru su privedeni istražnom sudiji Specijalnog suda. Portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je da je juče podnet zahtev za pokretanja istrage protiv 21 osobe osumnjičene za pripadnost takozvanoj carinskoj mafiji.

Tamara Marković-Subota

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.