Izvor: Blic, Tanjug, 30.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ubila otmičara

DESPOTOVAC - Pripadnici protiv-terorističke jednice MUP-a Srbije ubili su sinoć oko 19 sati Slavu Mitića (43)koji je naoružan upao u kuću porodice Joksimović u selu Grabovica kod Despotovca zahtevajući od glave porodice Slaviše Joksimovića da mu dovede svoju stariju ćerku Sanelu (20), uz pretnje da će u protivnom pobiti celu porodicu.



Porodična drama počela je oko 11 sati kada je Slava Mitić, iz susednog sela Stenjevac, upao u porodičnu kuću Slaviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Joksimovića zahtevajući od njega da mu dovede Sanelu sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, zbog čega je izbila svađa tokom koje je on pretio da će pobiti celu porodicu. Nakon što je Mitić nakratko otišao iz kuće, Joksimović je pozvao policiju, ali se napadač vratio naoružan i postrojivši Slavišu, njegovu suprugu Suzanu, njihovo dvoje dece, Senada (20) i Sonju (12) zapretio da će ih pobiti.

Patrola policije koja je došla na poziv zbog ozbiljnih pretnji nije mogla da reaguje pa je odmah poslat pregovarački tim MUP-a koji je posle višečasovnih bezuspešnih pregovora pozvao pripadnike protiv-terorističke jedinice.

U trenutku kada je Slava upao u kuću Slaviše Joksimovića, njegova ćerka Sanela nalazila se u Petrovcu na Mlavi, gde radi kao konobarica. Nešto kasnije, policija je dovela Sanelu ispred porodične kuće, ali napadač na njenu porodicu nije odustao.

- Pre nego što je otišao kod njih kući, došao je u kafanu i rekao da će da ode kod Joksimovića. Vikao je, ali se kratko zadržao. Niko nije shvatao da će se to stvarno dogoditi, potvrdili su zabrinuti meštani.

Kako je navedeno u policijskom saopštenju, pripadnici policije su bili prinuđeni da ubiju Mitića pošto on ni posle mnogobrojnih upozorenja nije odustao od pretnje „držaći sve vreme pištolj uperen u glavu” Slaviše Joksimovića.

- Ovo nije prvi put da Slava preti Joksimovićima. Pre tri ili četiri meseca Suzana je njegove pretnje prijavila policiji. Slava ih je maltretirao zato što je bio u ljubavnoj vezi sa starijom ćerkom Joksimovića, Sanelom koja ima dvadeset godina. Osim emotivne veze, čuli smo da devojka duguje Slavi novac, kaže jedan od meštana Grabovice.

Mitić je od ranije poznat policiji. Protiv njega su 2008. godine podnete krivicne prijave za krađu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje bezbednosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.