Policija raspoređena po beogradskim ulicama

Izvor: Blic, 02.Okt.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija raspoređena po beogradskim ulicama

Od ranih jutarnjih časova, na ključnim pozicijama u Beogradu i drugim gradovima Srbije, raspoređene su policijske jedinice kako bi sprečile eventualne pokušaje organizovanja rizičnih skupova, poručuju iz MUP-a Srbije.

Na ulicama u Beogradu policija sa opremom za razbijanje demonstracija bila je raspoređena i sinoć sam povišenim stepenom pripravnosti zbog planirane "Parade ponosa" i "Molitvenog hoda", koje su pre dva dana zabranjene.

Iako postoje najave da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neki od skupova visokog rizika, uprkos zabrani, mogli da budu organizovani, iz policije poručuju da će policija sprečiti takva okupljanja, a prema učesnicima skupa postupiti u skladu sa zakonom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da su različite grupe protivnika Parade ponosa planirale da na dan njenog održavanja podmetnu požare na obodima Beograda, poput Avale, kako bi policiju razvukli na više lokacija daleko od centra.

On je rekao da su osim bejzbol palica, lanaca, petardi, kesa i kondoma sa farbom, eksploziva u plastičnim kutijama od vitamina, planirali i otmicu autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća kojim bi došli do učesnika Parade.

Dačić je rekao da se zna ko su organizatori ljudi i da će policija privoditi osumnjičene čim se otkriju konkretni dokazi.

Grekulović: Svako ko prekrši zabranu biće procesuiran

Policijske snage su i danas preventivno pojačane na ulicama Beograda kako bi sprečile eventualne pokušaje oglušivanja o zabranu skupova viskog rizika, a svako ko prekrši tu zabranu biće procesuiran, rekao je pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović.

Prema njegovim rečima, pojačan je i sastav operativnih službenika, kao i interventne jedinice, sa ciljem da se sprovde u potpunosti zabrana javnog okupljanja.

- Svako ko prekrši zabranu biće proceusiran - upozorio je Grekulović i dodao da je za sada stanje potupno normalno i bez ikavih problema.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija raspoređena po beogradskim ulicama

Izvor: S media, 02.Okt.2011

Na ulicama Beograda raspoređene policijske jedinice kako bi se sprečili eventualni pokušaji organizovanja rizičnih skupova. Svako ko prekrši zabranu okupljanja biće procesuiran, upozorio pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović. ..Policijske snage su i danas preventivno pojačane na ulicama...

Nastavak na S media...

Policijska parada srama

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Okt.2011

Od ranih jutarnjih časova, na ključnim pozicijama u Beogradu i drugim gradovima Srbije, raspoređene su policijske jedinice kako bi sprečile eventualne pokušaje organizovanja rizičnih skupova, poručuju iz MUP-a Srbije * Organizatori Parade ponosa, nakon subotnje akcije..

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.