Policajac uhapšen zbog primanja mita

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac uhapšen zbog primanja mita

Zbog sumnje da je od kandidata za prijem na policijsku obuku u Sremskoj Kamenici tražio 3.000 evra, rukovodiocu policijske ispostave D. Ć. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.
Rešenje o zadržavanju do 48 časova određeno je policijskom službeniku D. Ć, zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita, saopštila je policija.
Osumnjičeni je, kao policijski službenik kome je poverena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << funkcija rukovođenja policijske ispostave sa područja PU Sremska Mitrovica, prekoračio granice službenih ovlašćenja.
Sumnja se da je kontaktirao sa kandidatom za prijem na školovanje u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojeg je tražio 3.000 evra, kako bi se on kao ovlašćeni starešina založio za njegov upis.
Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni je mladiću rekao da je, na osnovu svoje funkcije, izvršio uvid u evidenciju o prijemu kandidata sa teritorije Sremske Mitrovice i da je utvrdio da neće uspeti da se upiše bez njegove pomoći.
Zahtevao je da mu se novac isplati u dve rate, što je kandidat i uradio u dogovoreno vreme u Laćarku.
Nakon preuzimanja novca, osumnjičeni policijski službenik D. Ć. je uhapšen.
Rešenje o njegovom pritvoru doneli su policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu zamenika višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SM: Policajac u pritvoru zbog mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2015

Rukovodiocu Policijske ispostave sa područja PU Sremska Mitrovica, D.Ć. određeno je zadržavanje do 48 sati bog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP)...Rešenje o zadržavanju policijskog službenika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.