Policajac polomio vilicu dečaku?

Izvor: B92, 28.Apr.2011, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac polomio vilicu dečaku?

Novi Sad -- Policijac u Futogu polomio vilicu 16-godišnjaku prilikom intervencije u dvorištu OŠ "Miroslav Antić", prenose novosadski mediji. MUP: Ispitujemo šta se desilo.

22. aprila oko ponoći maloletni S.Z. bio je sa drugovima u dvorištu škole gde su pravili buku, pa je policija intervenisala na poziv građana, javio je Radio 021.

Prema svedočenju povređenog mladića, jedan pripadnik policije ga je prilikom intervencije udario u leđa i šutnuo u glavu, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na nekoliko minuta izgubio svest.

Maloletnog S. Z. odvezli su u stanicu policije, gde je sačekao roditelje i hitnu pomoć, koja ga je odvezla u Urgentni centar.

Lekari su konstatovali dvostruki prelom vilice, zbog čega je mladić hitno operisan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da policija ispituje sve okolnosti u vezi sa incidentom u Futogu, a po okončanju istrage blagovremeno će obavestiti javnost.

Majka dečaka je rekla da joj je u policiji rečeno da je njeno dete napalo policajca i da su povrede vilice nastale prilikom pada na beton.

Radio 021 prenosi da je u Kliničkom centru Vojvodine utvrđeno da su povrede nastale od udarca nogom u glavu.

Majka povređenog dečaka najavila je tužbu protiv policije.

Iz novosadske policije je saopšteno da se slučaj ispituje i da će, kada budu utvrđene sve činjenice, protiv odgovornih biti podnete odgovarajuće prijave.

Sindikat osudio svaki vid napada na policajce

Sindikat srpske policije, povodom incidenta u Futogu, saopštio je da osuđuje svaki vid napada na policijske službenike i pozvao medije da "objektivno informišu javnost o svakom događaju".

U saopštenju novosadske Sindikalne grupe tog policijskog sindikata, navodi se da niko nema pravo da preuzima ulogu sudije i da presuđuje pre utvrđenog činjeničnog stanja, osim nadležnih sudskih organa.

"Policijski službenici imaju pravo da upotrebljavaju silu kako bi zaštitili sebe i druge, u skladu s odredbama Zakona o policiji", navedeno je u saopštenju i naglašeno da Sindikat srpske policije oštro osuđuje prekomernu upotrebu sile, ali i to da neko unapred bude proglašen krivcem.

Taj sindikat će, kako je navedeno, obezbediti pravnu pomoć policijskim službenicima iz Futoga, članovima tog sindikata, jer im pravnu zaštitu niko ne može da uskrati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.