Policajac na čelu grupe kradljivaca automobila

Izvor: Blic, 17.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac na čelu grupe kradljivaca automobila

NOVI PAZAR - Osmočlana grupa kradljivaca automobila, među kojima je i policajac Jovan J. (32) iz Leposavića, uhapšena je na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Lisice su osumnjičenima stavljene posle tromesečne akcije novopazarske policije, a grupa, čiji je jedan od vođa policajac Jovan J., i u kojoj su Selim N. i njegova dva sina, tereti se da je automobile prodavala u južnom delu Kosovske Mitrovice, a pojedina vozila vraćala vlasnicima uz otkup.



- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ovo je najorganizovanija grupa koja je krala vozila u Novom Pazaru. Bili su izuzetno povezani i stručni. Kod osumnjičenih smo našli tri pištolja, dve bombe, dokumentaciju ukradenih vozila, kao i stvari iz automobila. Privremeno je oduzeto 17.000 evra i dekoder koji je korišćen u krađi - rekao je Dragan Terzić, načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru.

Jedan od organizatora ove grupe bio je Jovan J. iz Leposavića koji radi kao policajac u Kosovskoj Mitrovici.

- Prema našim saznanjima, Jovan J. je nabavio alat i za hiljadu evra prodao ga kradljivcima. Jovan J. je ukradena vozila prebacivao u Kosovsku Mitrovicu i tamo ih prodavao uglavnom u južnom delu, ali i u severnom delu grada - dodao je načelnik Odeljenja kriminalističke policije Jasmin Duštinac.

Pored policajca Jovana J., uhapšen je i Selim N. (59) iz sela Delimđe kod Tutina, u čijoj su kući nađene dve ručne bombe i 30 metaka. Nedaleko od kuće bio je parkiran „golf 5" ukraden 11. septembra u Novom Pazaru. Kod njegovog sina Adema N. (25) nađena je i dokumentacija ukradenih vozila. Policija je uhapsila i drugog Selimovog sina Azema N. (22), kao i Admira V. (20), osumnjičene za krađu sedam automobila. Azem N. je osumnjičen i da je ukrao „golf 5" koji je nađen pored kuće njegovog oca. Lisice su stavljene i Nusretu P. (42) i Almiru F. (23), koji su terete za krađu „pasata" strane registracije. Kod obojice nađen je po jedan pištolj, pa su osumnjičeni i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Važan član ove grupe bio je i Zekirija L. (49) u čijem je stanu nađeno nekoliko ključeva i dokumentacija vozila, kao i dve blanko dozvole za upravljanje tuđim automobilom.

Duštinac je naglasio da će policija nastaviti istragu.

- Bilo je i slučajeva da vlasnici ukradenih vozila plate otkup, tako da ćemo sada istraživati i te slučajeve - rekao je Duštinac.

Prema njegovim rečima, ukradena vozila su iz Novog Pazara na Kosovo išla alternativnim putnim pravcima. Duštinac je napomenuo da je policija imala saznanja o tome ko krade vozila u Novom Pazaru, ali je trebalo izvesti efikasnu akciju i obezbediti dokaze. Svi uhapšeni su odranije poznati policiji, a ranije su hapšeni takođe zbog krađe automobila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.