Poledica izostao, suđenje odloženo za mart

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 06:01

Poledica izostao, suđenje odloženo za mart

Suđenje bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miogradu Poledici, kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama, treba da počne danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Suđenje bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miogradu Poledici, kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama, odloženo je danas Specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sudu u Beogradu zbog izostanka Poledice.

Prema lekarskoj dokumentaciji koju su sudu dostavili njegovi branioci on je izostao zbog bolesti.

Početak suđenja je odložen za 8. mart.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Poledica se tereti da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom obuhvaćen i bivši direktor v. d. direktor "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Stanojević je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme "Ingrap Omni".

Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću Infrastruture železnice.

Detalji optužnog predloga nisu još zvanično saopšteni.

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili pomenuta krivična dela od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Mediji su ranije preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta. Miroljubu Jevtiću u februaru treba da počne suđenje u drugom postupku, koji se vodi zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje Poledici

Izvor: B92, 25.Jan.2021

Beograd -- Suđenje bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miogradu Poledici, koje je trebalo da počne danas, odloženo je...Poledica se nije pojavio pred Specijalnim sudom, gde je suđenje zakazano...U istom procesu sudi se još petorici optuženih za zloupotrebe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.