Pokušaj krijumčarenja antikviteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj krijumčarenja antikviteta

HORGOŠ -

Na graničnom prelazu Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine predmeta za koje se pretpostavlja da imaju vrednost antikviteta, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Zaplenjena su 63 predmeta, nakit, časovnici, knjige, bronzana statua Gebelsa sa urezanim kukastim krstom, kutijice za nakit i drugi upotrebni predmeti iz perioda nacističke Nemačke, navedeno je u saopštenju.

Među predmetima su i biserna ogrlica, metalni pečat, srebrni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << monokl, prvi i drugi deo knjige "Olimpijada 1936" i "Deutschland vermacht", više muških i ženskih srebrnih časovnika, nekoliko sekača za cigarete i hartiju i druge stvari za koje se osnovano sumnja da imaju antikvitetsku vrednost.

Vrednost zaplenjenih stvari biće procenjena naknadnom ekspertizom, navedeno je u saopštenju u kome se ističe da će protiv putnika biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krijumčarenje predmeta iz naci ere

Izvor: B92, 03.Nov.2010

Subotica -- Na prelazu Horgoš sprečeno krijumčarenje predmeta iz vremena nacističke Nemačke, za koje se pretpostavlja da imaju vrednost antikviteta... Zaplenjena su 63 predmeta - nakit, časovnici, knjige, bronzana statua Gebelsa sa urezanim kukastim krstom, kutijice za nakit i drugi upotrebni predmeti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.