Poginuo radnik na gradilištu u Vranju

Izvor: RTS, 01.Feb.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo radnik na gradilištu u Vranju

Prilikom postavljanja kanalizacione mreže u selu Ćukovac kod Vranja, poginuo je radnik preduzeća "Jedinstvo" a. d. Sevojno.
Radnik je radio na gradilištu fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Kako je RTS-u potvrđeno u Ministarstvu rada, inspektori rada su na terenu utvdili da se radnik okliznuo, upao u iskop i glavom udario u metalnu konstrukciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja saopštava da je smrtno stradao četrdesetogodišnji P. V. iz Varvarina. Do smrtne povrede je došlo kada je, prilikom izgradnje kanalizacionog kolektora, upao u otvor dubine od oko dva metra i udario glavom.
U trenutku pada radnik nije nosio zaštitni šlem.
Imao je zaključen ugovor o radu na određeno vreme i bio je socijalno osiguran.

Inspektor Odseka inspekcije rada u Vranju odmah je izašao na lice mesta i na osnovu utvrđenih činjenica u postupku nadzora preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tragedija u Vranju: Poginuo radnik na gradilištu

Izvor: Telegraf.rs, 01.Feb.2017

Prilikom postavljanja kanalizacione mreže u selu Ćukovac kod Vranja, poginuo je radnik preduzeća "Jedinstvo AD Sevojno"...Radnik je radio na gradilištu fabrike za prečišćavanje otpadnih voda...Kako je potvrđeno u Ministarstvu rada, inspektori rada su na terenu utvdili da se radnik okliznuo, upao...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.