Poginulo troje Beograđana u sudaru u Sloveniji

Izvor: Blic, 06.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo troje Beograđana u sudaru u Sloveniji

NOVO MESTO - Milovan Đonović (64) iz Beograda, njegova ćerka Milica (34) i majka Mirjana (85) poginuli su prekjuče po podne u saobraćajnoj nesreći na putu Trebnje - Novo Mesto u Sloveniji. U nesreći je teško povređena Milovanova supruga Hasiba (64), kao i vozač „opel” karavana, 56-godišnji državljanin BiH, u čiji je automobil udario „pežo” u kome su bili Đonovići.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica”, Đonovići su se vraćali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Ljubljane gde su bili na sahrani Mirjaninog rođenog brata. Automobil je vozio Milovan Đonović i u 16 sati na putu Trebnje - Novo Mesto, iz još neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom. „Pežo” je skrenuo na levu stranu kolovoza i očešao zadnji levi deo kamiona koji mu je išao u susret. Zatim je udario u „opel” karavan, bosanskih registracija, koji je išao iza kamiona.

Od siline udarca Milovan Đonović i njegova ćerka Milica preminuli su na licu mesta, dok su Hasiba, Mirjana i vozač „opel” karavana teško povređeni. Oni su prebačeni u bolnicu, ali je Mirjana neposredno po prijemu preminula. Teško povređena Hasiba prebačena je u Klinički centar u Ljubljani.

O nesreći i pogibiji obaveštena je i Ambasada Srbije u Ljubljani, a kada će tela poginulih biti prevezena, a zatim i sahranjena u domovini, za sada nije poznato.

- Sa Milovanom sam se video u utorak uveče i pričao je da treba da ide u Sloveniju na ujakovu sahranu, koja je trebalo da bude u četvrtak. Krenuli su u sredu ujutro, a sada čujemo da su mrtvi. Otišli su na sahranu, a sada se vraćaju u kovčezima... Što nisu ostali u Ljubljani, da se odmore - pita se jedan komšija porodice Đonović iz Jahorinske ulice na Karaburmi.

On kaže da se „pežo” vodio na Milicu pa je pomislio da je u trenutku nesreće ona bila za volanom.

- Ne znam kako se to desilo... Milovan je bio pouzdan, ne verujem da bi nekim nepromišljenim gestom u toku vožnje ugrozio život svojih najmilijih. Možda se uzbudio na sahrani, pa je u toku vožnje imao i srčani udar. Ne znam stvarno šta se desilo. Ugašena je jedna porodica jer su imali samo Milicu... - kaže ovaj sused.

Milena Predragović, prva komšinica Đonovića, kaže da je za nesreću čula od Milovanovog poslovnog partnera sa kojim je otvorio špeditersku firmu.

- Rekli su mi da idu na sahranu kod Mirjaninog brata. Očekivala sam ih juče da se vidimo i da sa Hasibom popijem kafu. Ne mogu da poverujem da ih više nema, komšije smo više od 20 godina. Milovan je nekada bio direktor u jednom preduzeću, a onda je otvorio zajedno sa prijateljem špediciju. Hasiba je u penziji, kao i Mirjana koja je živela sama u stanu u Kosovskoj ulici. Milica je radila u jednoj marketinškoj agenciji, a pre nekoliko godina odselila se u stan u Beogradskoj. Nadam se da će Hasiba preživeti - priča kroz suze Milena Predragović.

Rizičan deo autoputa

Prema saznanjima „Blica”, deonica od pet kilometara puta Trebnje - Novo Mesto jedna je od najrizičnijih u Sloveniji. Kolovoz na tom delu autoputa ka Hrvatskoj u lošem je stanju i neretko se, upravo zbog toga, dešavaju saobraćajne nesreće.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teška saobraćajna nesreća

Izvor: B92, 06.Feb.2009

Ljubljana -- Državljanin Srbije izazvao je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi... U četvrtak popodne, na putu Trebnje-Novo Mesto došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri osobe. Nesreću je izazvao državljanin Srbije, star 64 godine, kada je iz nepoznatih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.