Poginula trojica mladića u udesu kod Ivanjice

Izvor: Blic, 16.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula trojica mladića u udesu kod Ivanjice

IVANJICA - U teškoj saobraćajnoj nesreći juče ujutro u 3.30 sati u mestu Prilike kod Ivanjice poginuli su Predrag Tutunović (23) i Marko Nešković (24), dok je vozač „krajslera" (ČA 14-99) Milosav Arapović (36) preminuo po prijemu u užičku bolnicu.



Njih trojica su se, prema rečima istražnog sudije Ljubinka Ćetenovića, vraćali sa proslave iz pravca Ivanjice, magistralnim putem ka Požegi u automobilu „krajsler" u vlasništvu ivanjičke firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Ristić" u kojoj je Arapović bio zaposlen.

U blagoj krivini udesno, najverovatnije usled neprilagođene brzine, Arapović je vozilom prešao na levu stranu puta, udario u ivičnjak a zatim sleteo sa puta i udario u betonski zid. Od siline udarca iz „krajslera" je izleteo akumulator i uleteo u spavaću sobu porodične kuće Vidana Ajdačića koja je na nekoliko metara od mesta nesreće.

„Spavao sam sa decom u sobi. Probudio me jak prasak. Nešto je kroz prozor proletelo u sobu i udarilo u zid. Odmah sam istrčao napolje i zatekao stravičan prizor. U tom trenutku vozač je još bio živ. Tek posle sam video da mi je u sobu uleteo akumulator - priča Ajdačić.

Očevici nesreće kažu da su sva trojica nastradalih mladića bili vezani kao i da su se pri udaru aktivirali vazdušni jastuci.

Kako nezvanično saznajemo, vozač „krajslera" Milosav Arapović u četvrtak popodne bio je sa poslovnim partnerima, zbog čega je službeni automobil ostao kod njega. Tutunović i Nešković su te večeri bili u provodu u Ivanjici, gde su zamolili Arapovića da ih poveze kući.

Nešković je kao konobar radio u kafiću „De Gol" u centru Ivanjice. - Bio je omiljen među kolegama. Uvek vedar i nasmejan i svi smo šokirani, ističu njegove kolege

Krivina u koju su ušli tragično nastradali mladići pre udara u zid bila je blaga. Pre toga, kako nezvanično saznajemo, Arapović je preticao vozilo. Po svemu sudeći, vozio je brže nego što je dozvoljeno o čemu svedoče i tragovi kočenja i zanošenja na mestu nesreće, kaže sudija Ćetenović. On dodaje da će tačni uzroci ove nesreće biti utvrđeni tokom daljeg postupka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.