Poginula planinarka kod Ledinačkog jezera, pala sa litice visoke 100 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2022, 13:04

Poginula planinarka kod Ledinačkog jezera, pala sa litice visoke 100 metara

Planinarka N.M, stara stara 63. godine nastradala je danas kada je pala sa litice visoke 100 metara kod Ledinačkog jezera.

Kako je saopšteno iz GSS, spasioci Gorske službe spasavanja, u saradnji sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom iz Novog Sada, spustili su telo žene sa litica.

"Samo spuštanje tela trajalo je nešto više od sat vremena, jer su spasioci i vatrogasci morali i da čiste teren od kamenja. Telo starije žene, inače planinarke, smešteno je u čamac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dovezeno na obalu", navode u GSS.

U akciji je učestvovalo sedam spasilaca Gorske službe spasavanja iz stanice Novi Sad.

Poziv za akciju spasavanja Gorska služba dobila je danas u prepodnevnim satima, i svi spasioci iz stanice Novi Sad odmah su se uputili na lice mesta.

Kako bi osigurali što bržu i efikasniju akciju spasavanja spasioci GS S-a pozvali su i vatrogasce iz vatrogasno spasilačke jedinice iz Novog Sada, navela je GSS.

Žena je pala jutros sa litice visoke 250 metara na Ledinačkom jezeru, a prema informacijama iz GSS videla je oko 10:45 grupa planinara koji su ih i pozvali.

Ledinačkim jezerom gazduje NP "Fruška gora", dok je prostor oko jezera u privatnom vlasništvu firme "Kamenolom Rakovac" i pristup, kao i kupanje su zabranjeni jer je predviđena rekultivacija jezera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.