Podrška ministarstva za otporaše

Izvor: B92, 24.Nov.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška ministarstva za otporaše

Beograd -- Ministarstvo pravde podržaće u okviru svojih ingerencija inicijativu otporaša iz Požarevca za razrešenje sudije Gordane Vidojković zbog slučaja Marko Milošević.

To je za B92 rekao Momčilo Veljković nakon sastanka s državnim sekretarom Ministarstva pravde Slobodanom Homenom. Veljković i Nebojša Sokolović u sredu su ministarki pravde i Visokom savetu sudstva podneli inicijativu za razrešenje sudije Vidojković zato što smatraju da je namerno uticala na to da predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv sina nekadašnjeg predsednika SRJ zastari.

Homen je Veljkoviću i Nebojši Sokoloviću preneo da će Visoki savet sudstva u najkraćem roku po dobijanju inicijative razmotriti da li je i na koji način sudija Osnovnog suda u Požarevcu ometala suđenje Marku Miloševiću za nanošenje teških telesnih povreda otporašima, što je na kraju dovelo do zastarevanja slučaja, kaže Veljković.

Homen ih je takođe uputio da, pre obraćanja Strazburu, sačekaju formalni završetak slučaja pred Apelacionim sudom Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.