Izvor: Blic, 01.Feb.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgoričanin osumnjičen za međunarodni šverc kokaina

Crnogorska policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv jednog državljanina Crne Gore za kojim je Italija raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

U krivičnoj prijavi, S.S. iz Podgorice se tereti za zločinačko udruživanje i nelegalni promet droge u nekim evropskim državama, među kojima je i Crna Gora, saopštila je policija.

Osumnjičenom je, kako se navodi, određen pritvor od 30 dana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on se nalazi u zatvoru kod Podgorice. S.S. je uhapšen u subotu na osnovu Interpolove poternice koju je raspisala Italija, gde se protiv njega vodi krivični postupak zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina.

Sud u Bariju obavestio je crnogorsku policiju da je S.S. u Italiji pod istragom jer je tokom 2005. i 2006. godine nabavljao kokain "za račun kriminalne organizacije" i krijumčario ga kao stalno zaposleni na jednom brodu koji plovi međunarodnim rutama, saopštila je policija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.